Politika i gospodarstvo 08.04.2018. 09:17. Zadnja izmjena: 08.04.2018. 09:19.

Šenkovec

Saša Horvat vijećnici: Ljudi se na vas žale zbog agresivnog psa i spaljivanja plastike u dvorištu

Pitanje SDP-ove vijećnice Ruže Sermek na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Šenkovca - kakvo je trenutno stanje na žiroračunu Općine očito je bio okidač načelniku Saši Horvatu (HNS) koji je na račun vijećnice u desetak minuta monologa uputio niz teških riječi: - Vijećnica ste u drugom mandatu. Žalosno je što ne poznajete Statut. Obveza vijećnika je čuvati tajnost podataka. Ne mogu vjerovati da uopće imate obraza pitati takvo što. Manipulirate, klevećete i lažete. Primjerice, u svom životopisu napisali ste i da ste bili zamjenica pročelnika Jedinstvenog upravnog odjela, što je netočno.

Protiv vas je u Općinu stiglo i pet prijava jer imate agresivnog psa koji napada mještane, a tri prijave jer u dvorištu spaljujete plastiku u ljetnim mjesecima. Znači, ne poznajete ni odluku o komunalnom redu. Kako vas nije sramota? Ne znam na koji ste način uspjeli zaslijepiti svoje birače. Na internetskoj stranici SDP-a ste napisali i da je naš pročelnik ima plaću od 8.500 kuna i dobiva putne troškove što je također laž. Zašto uzastopno pokušavate blatiti ovu općinu. Žao mi je što ne razumijete materijale i akte. Pozivam vas da odmah podnesete ostavku na vijećničku dužnost, oštro je sasuo Horvat.

Ruža Sermek mu je kratko uzvratila – neka protiv nje podigne prijave. Horvat je na samome kraju sjednice ipak dogovorio na njeno pitanje rekavši da je na općinskom računu trenutno 468.000 kuna.