Politika i gospodarstvo 27.03.2020. 15:57. Zadnja izmjena: 27.03.2020. 15:57.

Molba

Stožer civilne zaštite MŽ traži da se omogući rad tržnicama u Čakovcu i Prelogu

Budući će danas biti donijeta odluka kojom će se iznimno dopustiti rad određenih vrsta tržnica i objekata na tržnicama, uz strogo poštivanje mjera i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, načelnik Stožera civilne zaštite Međimurske županije Josip Grivec uputio je zahtjev Nacionalnom stožeru u kojem traže da se omogući rad tržnicama u Čakovcu i Prelogu.

Dopis prenosimo u cijelosti:

Poštovani,

vezano uz današnju Uputu Stožerima civilne zaštite o obavezi osiguranja uvjeta za izniman rad određenih tržnica, molimo Vas dozvolite da na području Međimurske županije rade tržnice u Čakovcu i Prelogu za koje Stožer civilne zaštite Međimurske županije smatra da mogu udovoljiti higijenskim, sanitarnim i epidemiološkim uvjetima.

Riječ je o tržnicama poluzatvorenog tipa, no Stožer civilne zaštite Međimurske županije će za iste osigurati stalnu provedbu svih higijenskih, sanitetskih i epidemioloških uvjeta.

Podsjećamo da je na području Međimurske županije aktivno čak 4.900 OPG-ova, a poljoprivredna proizvodnja mnogim je obiteljima način preživljavanja.

S obzirom na potrebu za svježim namirnicama, te u cilju zaštite domaće proizvodnje  molimo da udovoljite našoj zamolbi.