Politika i gospodarstvo 22.07.2017. 11:00. Zadnja izmjena: 22.07.2017. 11:19.

Podturen

Šuruje li načelnik Perica Hajdarović (još uvijek) s HDZ-om?

Predizborna utakmica uoči lokalnih izbora u općini Podturen bila je naročito zanimljiva. Kao prvo, za poziciju načelnika natjecalo se čak pet kandidata, što je rekordan broj za Općinu kojom je vladao jedan od najdugovječnijih međimurskih načelnika Josip Lepen (HDZ). Drugo iznenađenje izbora priuštio je novoizabrani načelnik Perica Hajdarović.

Nakon što ga je HDZ javno istaknuo kao svog kandidata - a Lepen ponosno nazivao svojim nasljednikom, neposredno prije lokalnih izbora Hajdarović je promijenio mišljenje. "Okrenuo je leđa" HDZ-u i u borbu za načelničku fotelju krenuo kao nezavisan kandidat.

Na račun toga što "ne pripada ni jednoj stranci" zasigurno je dobio velik broj glasova, a naposljetku i pobjedu u drugom krugu izbora, gdje mu je protukandidat bio upravo kandidat HDZ-a. No, odgovor koji je novinarka lista Međimurje dobila na pitanje je li formalno još uvijek član HDZ-a, pokazuje da još uvijek nije u potpunosti raskrstio s "bivšom" strankom.

- Istina je, tehnički sam još uvijek član HDZ-a jer se nisam iščlanio, potvrdio nam je Perica Hajdarović. Kao objašnjenje zašto to nije učinio, Hajdarović je naveo da "nikad nije vidio nikakve papire pa nije znao da to mora napraviti". Dodao je da se planira iščlaniti, ali da još uvijek ne zna kad će to biti.