Politika i gospodarstvo 15.07.2016. 09:15. Zadnja izmjena: 15.07.2016. 09:20.

Dan Općine

Svečana sjednica u Maloj Subotici: Situacija u državi usporila nam je razvoj

Općina Mala Subotica svečanom je sjednicom povodom Dana Općine zaokružila još jednu godinu, što je bila prilika da se pogleda unatrag i zbroji učinjeno. Gostima se najprije, nakon nastupa Udruge žena Palovčanke, obratila predsjednica Općinskog vijeća Danica Glad, a potom načelnik Vladimir Domjanić. Domjanić je istaknuo da je ponosan na broj projekata koje su uspjeli pripremiti za ovu godinu. Dio njih već je u tijeku, a ostatak bi se trebao realizirati do kraja godine.

- Prošla godina investicijski nije bila toliko snažna. Dvije veće investicije bile su vezane uz EU fondove, a to su uređenje glavnog trga ispred doma kulture i rekonstrukcija javne rasvjete. Projekti su spremni, no zbog stanja u državi, još uvijek se čeka raspisivanje natječaja, rekao je Domjanić. S obzirom na broj djece, primarno je da se krene s dogradnjom i adaptacijom Dječjeg vrtića Potočnica Mala Subotica. U planu su i uređenje prostora kod Župne crkve Rođenja Blažene Djevice Marije, adaptacija društvenog doma u Svetom Križu, izgradnja nadstrešnica na mjesnim grobljima Benkovec- Jurčevec i Držimurec- Strelec te radovi na elektroenergetskom sustavu novog stambenog naselja Trate.

- U poduzetničkoj zoni ove je godine otvoren novi pogon u kojem bi 120 ljudi trebalo pronaći posao te je nedavno prodana još jedna parcela od 9.000 kvadrata, istaknuo je načelnik. Rak -rana Male Subotice već je dulje vrijeme kanalizacija, a sada radovi kasne zbog izmjena projekta prema zahtjevima iz Europske unije. Izmjene su bile neophodne da bi se omogućilo da se više općina spoji u jednu aglomeraciju. Prema procjeni načelnika, radovi na kanalizaciji trebali bi započeti do jeseni iduće godine, a po njihovom završetku krenut će se u obnovu prometnica cijele općine.

U kulturno- umjetničkom djelu programa s plesnom točkom nastupili su mališani Dječjeg vrtića Potočnica Mala Subotica, učenik Osnovne škole Tomaša Goričanca Ivano Barić s monologom Ocjene te Tino Jelenić i Eni Sečan koji su zapjevali u pratnji tamburaša Kulturno-umjetničke udruge Zvon. Potom su dodijeljena javna priznaja koja su ove godine uručena ravnateljici Osnovne škole Tomaša Goričanca Mala Subotica Đurđi Horvat, DVD-u Držimurec- Strelec za 90 godina rada te Antunu Haliću za dugogodišnje volonterstvo u humanitarnim akcijama Crvenog križa. Tradicionalno, nagrađeni su i učenici koji su u prošloj godini ostvarili zapažene rezultate na natjecanjima. Program je nastavljen nastupom dječje folklorne skupine KUU Zvon i Puhačkog orkestra Općine Mala Subotica.