Politika i gospodarstvo 09.04.2016. 15:00. Zadnja izmjena: 09.04.2016. 15:16.

Gradsko vijeće Grada Preloga

Tko je prijetio preloškom gradonačelniku?

HNS-ov vijećnik Nikola Oto na aktualnom satu Gradskog vijeća Grada Preloga prisjetio se prošlogodišnjiih izjava preloškog gradonačelnika Ljubomira Kolareka iz kojih se moglo shvatiti da je gradonačelnik izložen ozbiljnim prijetnjama. Zato je gradonačelnika pitao ima li zbog prijetnji fizičku zaštitu.

"Naime, tijekom 2015. godine, na svakoj drugoj sjednici Gradskog vijeća vama je netko prijetio. Nije da je netko prijetio vama kao Ljubomiru Kolareku, nego su se te prijetnje odnosile na instituciju gradonačelnika. Da li je to istina, da li je to prijavljeno, ili možda netko krivo shvaća nekakvu riječ ili govor? Ja sam u ovoj vijećnici prisutan 17 godina, i nikada ovdje nisam čuo da je bilo koji gradonačelnik rekao kako mu bilo tko prijeti.", konstatirao je vijećnik Nikola Oto.

"Smatram ovo provokativnim pitanjem jer ja nikada s ove govornice nisam rekao da mi netko prijeti, to možete provjeriti. Ja sam rekao da iz sigurnosnih razloga ne želim govoriti o nekim stvarima, a da meni netko prijeti to nisam rekao. Meni nitko nije prijetio, niti sam ja to tako rekao, ponavljam, rekao sam da neke stvari ne želim iznositi iz sigurnosnih razloga.", odgovorio je gradonačelnik Kolarek, a u zraku je i dalje ostalo "visjeti" pitanje o kakvu se to priču o kojoj ne smije govoriti, upleo gradonačelnik.