Politika i gospodarstvo 10.07.2016. 13:05. Zadnja izmjena: 12.07.2016. 13:05.

Međimurske saborske zastupnice

Troškovi rada: Dragica Zgrebec – nula kuna, Štefanija Damjanović – 8.492 kune

Hrvatski Sabor objavio je podatke o aktivnostima i troškovima rada zastupnika tijekom posljednjeg, rekordno kratkog saziva tijekom kojeg su održane svega tri sjednice. Međimurje je, podsjetimo, imalo samo dvije zastupnice – Dragicu Zgrebec (SDP) i Štefaniju Damjanović (HNS) kao zamjenu međimurskom županu Matiji Posavcu.

Dragica Zgrebec je bila aktivna ukupno 37 puta, govorila je 15 puta – jednom u pojedinačnoj raspravi, 15 puta je replicirala, četiri puta odgovarala na repliku, dok je dva puta ukazala na povredu Poslovnika. Nije koristila pravo na troškove, odnosno navela je da je potrošila nula kuna. Štefanija Damjanović u sabornici je istupila sedam puta – jednom je sudjelovala u pojedinačnoj raspravi, pet puta replicirala. Troškovi njenog rada iznosili su 8.492 kune od čega se 7.672 odnosilo na troškove goriva, a 820 kuna na cestarinu.

Svi saborski zastupnici u pola godine, u što naravno nisu uračunati troškovi njihovih plaća, porezne su obveznike koštali više od 2,200.000 kuna. Podsjetimo, oni imaju pravo na pokrivanje troškova prijevoza (bez obzira kojim se prijevoznim sredstvom i kakvim oblikom prijevoza koriste), zatim na dnevnice, hotele, stan kao i na naknadu za odvojeni život.