Politika i gospodarstvo 12.03.2016. 09:15. Zadnja izmjena: 12.03.2016. 15:03.

Gospodarenje resursima

Tvrtka "Međimurske vode" osnovala vlastiti laboratorij za ispitivanje vodonepropusnosti

Međimurske vode d.o.o. osnovale su vlastiti laboratorij za ispitivanje funkcionalnosti, strukturalne stabilnosti te vodonepropusnosti cjevovoda i hidrotehničkih objekata kao logičan slijed dosadašnjih aktivnosti na poslovima čišćenja i održavanja sustava odvodnje budući da se ispitivanje vodonepropusnosti mora obavljati kontinuirano i u rokovima sukladno odredbama Pravilnika o tehničkim zahtjevima za građevine odvodnje otpadnih voda.

Uz već ranije nabavljenu opremu ( TV inspekcijsko vozilo s kamerom vrijednosti 770.000,00 kn ), uloženo je dodatnih 300.000,00 kn u opremu i osposobljavanje osoblja za potrebe rada laboratorija. Time su Međimurske vode postala prva i jedina komunalna tvrtka u Republici Hrvatskoj koja sama za vlastite potrebe može obavljati poslove ispitivanja vodonepropusnosti, a druga u javnom sektoru za TV inspekcijsko snimanje sustava odvodnje.

Sam postupak akreditacije bio je zahtjevan i trajao je preko dvije godine te je iziskivao edukaciju i stručnost osoblja. Nositelji aktivnosti bili su voditelj Odjela odvodnje mag. Nevenko Tkalčec, dipl.ing. i inžinjer za odvodnju voda Hrvoje Krsnik, mag. ing. geoing.