Politika i gospodarstvo 01.09.2019. 15:42. Zadnja izmjena: 01.09.2019. 15:42.

Osigurano zemljište

U Prelogu održana prezentacija POS-ovih stanova

Veliko zanimanje za tzv. POS-ove stanove u Prelogu, još je jednom potvrđeno na prezentaciji Programa društveno poticane stanogradnje, koju je Grad Prelog organizirao u suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama. 
Djelatnici APP-a održali su u preloškome Muzeju prezentaciju kako bi sve zainteresirane upoznali s programom POS-a, u sklopu kojeg je od 2000. godine u Hrvatskoj izgrađeno više od osam tisuća stanova u 76 gradova i općina. Programom je određena maksimalna cijena stana, koja iznosi 9.750 kuna, odnosno 1.319,64 eura po četvornome metru, a kupac plaća učešće od minimalno 15 posto vrijednosti stana, dok ga kod preostalih 85 posto jednim dijelom, do 65 posto vrijednosti stana, kreditira poslovna banka, a drugim, oko 40 posto vrijednosti stana, APP.

Za najavljenu izgradnju u Prelogu, Grad je osigurao zemljište, te je objavljen i javni poziv za iskaz interesa za kupnju na koji se odazvao velik broj građana. 

Sljedeći je korak potpisivanje predugovora o međusobnim pravima i obvezama po pitanju izgradnje građevine iz programa POS-a te Ugovor o prijenosu prava vlasništva zemljišta za izgradnju građevine između Grada Preloga i APP-a. Nakon toga slijedi utvrđivanje liste prvenstva svih zainteresiranih za kupnju stana.