Politika i gospodarstvo 21.05.2018. 10:31. Zadnja izmjena: 21.05.2018. 10:37.

Zgrada Scheier

U subotu u Čakovcu održan sajam Žena sam - poduzetnica sam

U subotu, 19. svibnja, u zgradi Scheier, organiziran je tradicionalni sajam poduzetnica „Žena sam – poduzetnica sam“. U organizaciji Povjerenstva za ravnopravnost spolova Međimurske županije te potpori Hrvatske obrtničke komore i Hrvatske gospodarske komore-Županijske komore Čakovec svoje su proizvode izložile žene-poduzetnice. Riječ je o 4. Sajmu ovakve vrste na kojem su se našli proizvodi, mahom ručno izrađeni, vrijednih ruku naših Međimurki – od ukrasnog nakita i dekorativnih predmeta do bučinog ulja i ostalih domaćih gastronomskih proizvoda.

Predsjednica Povjerenstva za ravnopravnost spolova Dijana Novak istaknula je kako vjeruje da se pokretanjem ovog projekta ostvario cilj, a to je davanje podrške svim ženama poduzetnicama, okupljanje i uspostavljanje međusobnih kontakata te razmjena znanja i iskustva. Nesebičnu potporu cijelom sajmu dali su predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak sa zamjenikom Dragutinom Glavinom te župan Matija Posavec sa zamjenicom Sandrom Herman i pročelnikom UO za gospodarske djelatnosti Darkom Radanovićem.

„Sajmovi pridonose povećanju broja poslovnih kontakata među poduzetnicima, a to rezultira većim brojem sklopljenih poslova, većom zaradom i povećanim zapošljavanjem. Isto tako, bolja poduzetnička klima rezultira i većim brojem novoregistriranih obrta i poduzeća“ – naglasili su predstavnici Hrvatske obrtničke i gospodarske komore, Robert Varga i Mladen Križaić dok je međimurski župan Matija Posavec otvorio sajam.

U glazbenom dijelu sajma, nastupila je Lea Šprajc.