Politika i gospodarstvo 09.11.2017. 13:59. Zadnja izmjena: 09.11.2017. 14:01.

Građani!

Uključite se u kreiranje Proračuna Međimurske županije za 2018. godinu!

Bilo da se radi o zdravstvu, obrazovanju, pitanjima koja uključuju turizam, gospodarski rast i razvoj, prostorno planiranje ili pak temu koja još nije obrađena, Međimurska županija odlučila je svakom svom građaninu u tim segmentima omogućiti da sudjeluje u kreiranju Proračuna za 2018. godinu.

Naime na web stranici Međimurske županije od danas, 9. studenog svi građani imaju priliku dati svoj prijedlog programa, projekata, istaknuti probleme koje treba riješiti, dostaviti ideje, rješenja i drugo. Kako se često kada su jedinice lokalne i regionalne samouprave u pitanju stvaraju određene stigme kako su one veliki potrošači ili pak kao oni koji novac usmjeravaju na projekte koji nisu od javnog interesa, Međimurska županija odlučila je nizom projekata i akcija potvrditi kako to nikako nije slučaj. Osim titule jedne od najtransparentnijih Županija u zemlji koju im je dodijelio Institut za financije, pripremljenog Proračuna za građane koji je dostupan na njihovih službenim web stranicama, ujedno su i među prvima koji su krenuli s aplikacijom Otvoreni proračun u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija. Na taj su način među prvima dali na uvid svoje kompletno financijsko poslovanje, svakom svom građaninu i to u stvarnom vremenu i jasno dali do znanja koliko se, na što i koji način javna sredstva koriste.
 

Transparentnost i inovativnost 

Internetske stranice Međimurske županije ispunjene su informacijama na kojima se mogu pratiti zbivanja, ali i ulaganje i trošenje javnog novca, Županija nastoji biti primjer dobre prakse. Sada se ponovo ide korak dalje jer se želi uključiti sve građane u oblikovanje Proračuna.