Politika i gospodarstvo 09.05.2016. 10:51. Zadnja izmjena: 09.05.2016. 10:54.

Suzbijanje korupcije

USKOK podigao optužnicu protiv načelnika Goričana Marija Moharića 

Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (USKOK) , pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao je optužnicu protiv Marija Moharića, bivšeg saborskog zastupnika SDP-a i aktualnog načelnika Općine Goričan, zbog stjecanja nepripadne imovinske koristi na štetu Općine.

O podizanju USKOK-kove optužnice Mario Moharić je obavijestio i vijećnike Općinskog vijeća Goričana na sjednici održanoj proteklog četvrtka. Moharić je naglasio da je predmet optužnice u najvećoj mjeri identičan onome kakav je bio na početku istrage prije godinu i pol dana, o čemu je tada također osobno obavijestio članove Vijeća, a o čemu smo već pisali.

Optužnica se, u odnosu na početak istrage, razlikuje u tome što je prepolovljen iznos za koji ga se tereti, a to je u istrazi bilo ukupno 6.400 kuna. Sada podignutom optužnicom, Moharića se tereti za isplaćivanje putnih troškova u ukupnom iznosu od 2.870 kuna, te isplatu 3 naknade za sjednice Općinskog vijeća u iznosu od po 160 kuna. Ukupni visina navodne nepripadne dobiti za koju ga se sada tereti u optužnici je 3.350 kuna.
Vijećnicima i javnosti Moharić je poručio da će na sudu dokazati da nije Općinu oštetio niti za jednu lipu, jer, kako tvrdi, općinskom imovinom već četiri mandata upravlja manirom dobrog gospodara. To su, kaže Moharić, mještani Goričana svih ovih godina znali prepoznati, zbog čega su ga na svim dosadašnjim izborima podržali natpolovičnom većinom.