Politika i gospodarstvo 17.10.2020. 08:52. Zadnja izmjena: 17.10.2020. 08:54.

Čakovec

Vajda stvara vlastiti kadar: Budućim mesarima pomažu stipendije

U četvrtak, 8. listopada, u  Mesnoj industriji Vajda u Čakovcu, dosadašnje rezultate projekta stipendiranja učenika u obrazovanju za zvanje mesara predstavili su Alen Kajmović, predsjednik Uprave Vajde i ravnatelj Srednje škole Prelog Tomislav Gregur.

MI Vajda osigurava stipendije učenicima koji se školuju za mesare, a u Srednjoj školi Prelog upisano je trenutno 15 učenika koje po završetku školovanja čeka siguran posao.

Uz mjesečnu stipendiju od 1.000 kuna i radnog mjesta nakon školovanja, Vajda učenicima osigurava i besplatne udžbenike, naknadu od devet kuna po satu za rad na praksi, ali i naknadu za rad tijekom školskih praznika na koji mogu doći po vlastitoj volji uz naknadu od 25 do 34 kune po satu, ovisno o tome na kojem su poslu angažirani. Svima je osiguran i besplatan topli obrok za vrijeme rada i prakse, a učenici dobivaju i pakete o Uskrsu i Božiću.

Uz podjelu kompleta udžbenika stipendistima Vajde objavljena je i sjajna vijest: MI Vajda dobitnik je Zlatne košarice, nacionalne godišnje nagrade za najbolja ostvarenja u maloprodaji i industriji robe široke potrošnje magazina i portala "Ja TRGOVAC".

Osvajanjem nagrade u kategoriji proizvođač godine Vajda se našla u društvu najboljih hrvatskih kompanija.

Oduševljen priznanjem koje su predstavnici organizatora natječaja donijeli u Vajdu upravo u vrijeme susreta sa stipendistima, A. Kajmović je komentirao:

-  Izuzetno je kada nečiji rad prepozna struka, još je ljepše kada se mojim ljudima, ekipi, oda priznanje na nacionalnoj razini. Nagrada Zlatna košarica - proizvođač godine u Hrvatskoj svakako nije mala stvar i zato velika hvala svakom od 285 radnika Vajde!