Politika i gospodarstvo 23.03.2017. 09:31. Zadnja izmjena: 23.03.2017. 09:38.

Zbor mještana

Većina mještana Totovca zadovoljna napravljenim u posljednjih nekoliko godina

U utorak je u Totovcu održan Zbor mještana. Na poziv predsjednika MO Totovec Milana Horvata, na njemu su bili i gradonačelnik Stjepan Kovač, zamjenik Mario Medved, pročelnici Upravnih odjela Grad Čakovca, direktor Međimurskih voda Vladimir Topolnjak, glavni projektant cesta Stojan Grabrović te nadzorni inženjer Velimir Pavlic.

Naime, privode se kraju radovi na izgradnji kanalizacijske mreže u četiri čakovečka naselja uz Dravu, te sanacija  gradnja ulica. Zbog mještana bio je prilika da se investitorima, izvođačima radova te nadzornom inženjeru ukaže na eventualne nedostatke i propuste, kako bi se oni stigli ispraviti. Sudeći po pitanjima i reakcijama, mještani Totovca zadovoljni su obavljenim radovima te podizanjem standarda i izgleda cijelog naselja. Elaborat rješavanja prometne signalizacije je izrađen te upućen policiji na davanje suglasnosti, a on predviđa postavljanje usporivača prometa na glavnoj ulici, postavljanje prometnih ogledala na nepreglednim križanjima, te postavljanje znakova upozorenja na opasnim mjestima. No, ukoliko se pokaže potreba, postavit će se i dodatni usporivači te prometna signalizacija.

Mještane je zanimao postupak oko priključenja na kanalizacijsku mrežu. Direktor Međimurskih voda Vladimir Topolnjak, rekao je će za mjesec dana biti završen pročistač, te da će uskoro svi mještani na kućne adrese dobiti dopise vezane za priključenje na kanalizaciju. Dogovoreno je da se potpisivanje ugovora uredi i u prostorijama Mjesnog odbora Totovec, kako stariji ljudi ne bi samo zbog toga morali odlaziti u Čakovec. Točan datum i vrijeme potpisivanja ugovora bit će navedeno u dopisu.

U Totovcu je obnovljeno 4,1 kilometara ulica, što je Gradski proračun stajalo 5.160.000,00 kuna. Uređeno je i dječje igralište u mjestu, vrijedno 90 tisuća kuna, gradi se mrtvačnica na groblju u Šandorovcu gdje se ukapaju i Totovčani, a ove godine kreće i projekt dogradnje Društvenog doma u Totovcu, veličine 180 četvornih metara. Ukratko, velika većina onoga što su mještani tražili i istaknuli kao prioritete je i napravljeno, rekao je gradonačelnik Kovač.