Politika i gospodarstvo 28.03.2019. 08:11. Zadnja izmjena: 28.03.2019. 08:13.

Sastanak

Veleposlanik Republike Crne Gore Nj.E. Boro Vučinić posjetio Međimursku županiju

Veleposlanik Republike Crne Gore u Republici Hrvatskoj Nj.E. Boro Vučinić posjetio je Međimursku županiju gdje se susreo s predstavnicima institucija i čelništvom Međimurske županije. Tema sastanka bila je prvenstveno razmjena iskustava na europskim i drugim međunarodnim projektima, s naglaskom na iskustva Međimurske županije, a predstavljeni su i gospodarski, turistički te kulturni potencijali.

Veleposlanika Crne Gore primio je župan Međimurske županije Matija Posavec sa zamjenicima Sandrom Herman i Josipom Grivcem, predsjednikom Skupštine Međimurske županije Mladenom Novakom, pročelnikom UO za gospodarske djelatnosti Darkom Radanovićem, pročelnicom UO za poslove župana Vesnom Halugom i članom Uprave Hrvatskih autocesta Stjepanom Baranašićem.

Uz veleposlanika ispred Veleposlanstva Crne Gore u Zagrebu nazočila je i Tonja  Madunović, suradnica u ambasadi Crne Gore.

Župan Posavec izrazio je zadovoljstvo posjetom crnogorskog veleposlanika koji je, budući da je bio i ministar obrane  Republike Crne Gore, obišao izložbu „Domorodci! Međimurci! Suženjstvu je našem kraj!“ u postavu Muzeja Međimurja Čakovec gdje su ga dočekale ravnateljica Muzeja Maša Hrustek Sobočan i kustosica izložbe Ana Šestak te uz izložbu predstavile djelatnost Muzeja i tijek obnove Staroga grada kao najveće investicije Međimurja u kulturu posljednjih desetljeća koja je financirana europskim sredstvima.

Veleposlanik se sastao i sa ravnateljicom Javne ustanove za razvoj Međimurske županije Sandrom Polanec Marinović i direktorom Tehnološko-informacijskog centra Ivanom Plačkom koji su prenijeli iskustva Međimurske županije u korištenju pretpristupnih i drugih raspoloživih EU fondova.

Veleposlanik Crne Gore u Republici Hrvatskoj Nj.E. Boro Vučinić zahvalio je na zanimljivom programu i ugodnoj dobrodošlici koja ga je dočekala u Međimurskoj županiji te je poručio kako se na sastanku razgovaralo o različitim aspektima potencijalne buduće suradnje, što prije svega uključuje razmjenu iskustava u korištenju europskih fondova, ali i  gospodarsku te kulturnu suradnju.