Politika i gospodarstvo 15.03.2018. 06:57. Zadnja izmjena: 15.03.2018. 06:57.

Sa sjednice

Vijećnica Jelena Fuss ponovo je aktivirala temu šenkovečkog trokuta

- U samo 30 minuta prebrojila sam 25 šlepera koji su prošli kroz Šenkovec!  Automobile nisam ni brojila. Promet na relaciji Mursko Sedišće-Čakovec je jako gust i opasan za sve sudionike u prometu. Uz to vozači prebrzo voze. Gotovo svaki dan dogodi se neka nesreća, naglasila je na zadnjoj sjednici Općinskog vijeća Šenkovca Jelena Fuss te apelirala da se Hrvatskim cestama pošalje upit kad će napokon rekonstruirati poznati šenkovečki trokut - križanje Ulice maršala Tita i Ulice braće Radić.

S njom su se složili i ostali vijećnici kao i načelnik Općine Šenkovec Saša Horvat. Potkrijepio je konstatacije studijom koja dokazuje da je glavna šenkovečka ulica prometnija od one u Nedelišću. Njome u prosjeku dnevno prođe oko 18.560 automobila.

- Znamo da je to problem. No, ono što je u nadležnosti Hrvatskih cesta je jednostavno bogu u rukama. Poslali smo im dopis gdje smo naveli dva prioriteta. To su nogostup na početku Ulice maršala Tita i usporivač brzine. Dosad smo uvijek dobili odgovor da ne možemo dobiti usporivače brzina, a samim time ni mjerače jer se raskrižje planira rekonstruirati, rekao je šenkovečki načelnik Saša Horvat. Na njega se kratko nadovezao pročelnik Nino Hren rekavši da bi, prema njegovim saznanjima, kritična točka Šenkovca trebala biti rekonstruirana ove godine. Obzirom da tu informaciju treba uzeti s rezervom, Općina će se fokusirati na osvjetljavanje pješačkih prijelaza kako bi na taj način povećala sigurnost pješaka na ovoj prometnoj dionici.

  • Još nije završen projekt?

Odgovor smo potražili i u Hrvatskim cestama, no on odstupa od saznanja općinskih vijećnika: - Očekujemo kako će rekonstrukcija predmetnog raskrižja biti tijekom 2019. godine, tj. po stvaranju preduvjeta za početak radova. Potrebno je završiti projektnu dokumentaciju kao temelj radova i ishoditi građevinsku dozvolu te provesti postupak javne nabave za izvođača radova, piše u odgovoru Tamare Pajić, glasnogovornice HC-a.