Politika i gospodarstvo 10.10.2016. 09:53. Zadnja izmjena: 10.10.2016. 09:54.

Mala Subotica

Vijećnik Dejan Horvat na aktualnom satu sjednice općinskog vijeća: Toga nema ni u Teksasu!

Vijećnik Dejan Horvat na aktualnom satu sjednice općinskog vijeća upozorio je da je tvrtka Pavlic-asfalt- beton iz Goričana ponovno dobila koncesiju za eksploataciju mineralne sirovine građevnog šljunka i pijeska, ovaj put na eksploatacijskom polju Držimurec-Strelec. Pritom je podsjetio da je riječ o tvrtki koja ni nakon pet godina nije dostavila izvješće koliko je eksploatirala, koliko je šljunka iskopala niti je ispunila uvjete natječaja u kojima se tražila i lokacijska dozvola.

- Uhvatili smo ih u krađi i opet nikome ništa. Pet su godina kopali i sada su dobili drugu parcelu na kojoj mogu nastaviti. Toga nema ni u Teksasu, zaključio je Horvat. Načelnik Vladimir Domjanić rekao je kako je koncesija istekla prije godinu dana, a oni su, bez dozvole, nastavili s eksploatacijom. - Pozvali smo policiju, napravljen je zapisnik te je podnesena kaznena prijava Državnom odvjetništvu koje je slučaj, na temelju izjave zaposlenika, prekvalificiralo u prekršaj, pojasnio je Domjanić.

Rekao je da je tvrtka dva dana nakon što je uhvaćena u krađi, tražila produljenje dozvole, a da je Općina reagirala pri resornim ministarstvima i Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave, uz predočenje dokumentacije i fotografija, no, odgovor ili pojašnjenje nikada nisu stigli. - Na adresu Općine stigao je tek novi ugovor u kojem nas obavještavaju da je ponovno sklopljen ugovor s Pavlic-asfalt-betonom. Ni ja ne mogu razumjeti da se ovo dopušta, tim više jer je sada iz ugovora izbačeno da moraju imati lokacijsku dozvolu. Ljudi će se dići na noge i imat ćemo nemilu situaciju, upozorio je načelnik.