Politika i gospodarstvo 06.06.2017. 07:31. Zadnja izmjena: 06.06.2017. 07:34.

Promocija Međimurja

Vinskim balom u Terbotzu završeno Urbanovo 2017.

Tradicionalnim Vinskim balom, završeno je jubilarno 18. po redu Urbanovo koje je opravdalo svoju titulu jedne od najvećih i posjećenijih manifestacije u Međimurju. Veliki broj ljubitelja vina bio je dio manifestacije u protekla tri tjedna. Urbanovo night, Urbanovo – gurman tjedan, vinske radionice, Međunarodno ocjenjivanje vina i Cooking night show bili su samo uvertira u vikend 9. Festivala Pušipela u sportskoj dvorani Osnovne škole Štrigova i Dane otvorenih podruma, a cjelokupna priča zaokružena je tradicionalnim balom u restoranu Terbotz. Kako su se mnogobrojni prisutni složili, bez sumnje tek godine koje predstoje sasvim sigurno donose i pregršt novih okusa i mirisa, ali i dižu promociju Međimurja koje se iz godine u godinu brendira kao jedna od poznatijih i nezaobilaznih turističkih destinacija kontinentalne Hrvatske.

Na tradicionalnom balu, gosti su imali prilike uživati u atraktivnoj gastro večeri uz četiri slijeda jela popraćenoj vrhunskim međimurskim vinima. Vinski bal veže se i uz ceremoniju otvaranja prve boce Pušipela lanjske berbe, a u 2017. čast da se upravo njihova boca prva otvori, pripala je obitelji Dvanajščak, čiji je Pušipel Classic iz 2016. bio najbolje ocijenjen na nedavnom Međunarodnom ocjenjivanju vina koje se 3. i 4. svibnja održalo upravo u Terbotzu. Nezaboravni Vinski bal oplemenila je svečana vinska zdravica Petra Zrinskog prema prerađenom tekstu iz romana Eugena Kumičića u interpretaciji Zlatka Bacingera, predsjednika Bratovštine Petra Zrinskog – časni stol Čakovec. Samim time, stavljena je kruna na sva događanja vezana uz ovogodišnje Urbanovo s kojim je posebno bio zadovoljan predsjednik Društva vinogradara i vinara Hortus Croatiae David Štampar.

Ovogodišnje Urbanovo upotpunile su nagrade brončanog i platinastog sjaja iz Londona s DECANTER-a, najvećeg i najprestižnijeg svjetskog ocjenjivanja vina. Trojica međimurskih vinara Štampar, Jakopić i Cmrečnjak potvrdili su i pozicionirali Međimurje u sam vrh svjetske vinarske ponude, a što je dokaz uloženog rada i truda u vrhunska vina međimurskih vinara. Ugodno druženje na balu upotpunio je Mak teatar uz „Čarobni vinski show“ te glazbenu podlogu Globus band-a.