Politika i gospodarstvo 09.05.2017. 21:36. Zadnja izmjena: 09.05.2017. 21:41.

Općina Vratišinec

Vlada li u Gornjem Kraljevcu i Remisu idila?

Na zadnjojj sjednici Općinskog vijeća Vratišinca vijećnik Darko Mikulić (SDP) žustro se obrušio na vijećnike vladajuće koalicije, prvenstveno na one koji žive u Gornjem Kraljevcu i Remisu.

- Na svim sjednicama Vijeće čuje se samo oporba, a vladajući šute. U devet godina koliko sjedimo tu, koliko se puta čula pitanje s druge strane? Volio bih jednom čuti što se događa u Gornjem Kraljevcu i Remisu. Očito je kod vas sve u redu. Mi ispitujemo i za Vratišinec i za vaše selo, a vi ništa, ogorčeno je istaknuo Mikulić na što je načelnik Zdravko Mlinarić objasnio da su ga njegovi stranački i koalicijski kolege "izrešetali" dan ranije na zajedničkom sastanku. Takav odgovor nije se svidio oporbi koja je stava da bi Vijeće trebalo biti mjesto na kojem svi vijećnici vode konstruktivnu raspravu o problemima cijele općine, pa tako i Gornjeg Kraljevca i Remisa. Prozvanom se osjetila zamjenica načelnika Milena Granatir koja ne vidi potrebu za iznošenjem prljavog rublja.

- Malo ste pobrkali pojmove. Mi na sastanku kluba možemo rešetati načelnika i nismo dužni o tome govoriti na Vijeću, rekla je M. Granatir te time potvrdila konstataciju vijećnice Jolande Novak (SDP) da vladajući na Vijeću samo šute, klimaju glavom i dižu ruke.