Politika i gospodarstvo 15.03.2016. 18:56. Zadnja izmjena: 16.03.2016. 12:37.

Informacije iz Zagreba

Vlado Dominić iz Držimurca više nije glavni ravnatelj policije?

Prema informacijama iz Zagreba Vlado Dominić (49) rodom iz Držimurca više nije glavni ravnatelj policije u Hrvatskoj. Nakon što je ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić ranije danas smijenio šefa policijskoj USKOK-a Maria Bertinu, navodno se isto dogodilo i glavnom ravnatelju policije. Dodajmo da su se i MUP i sam Dominić tijekom dana ogradili od ove informacije koju prenose svi nacionalni mediji. Dominić je kazao kako ne zna da je smijenjen te je poznata procedura prilikom eventualne smjene.

Da je Dominić smijenjen dalo se iščitati i iz izjava prvog potpredsjednika Vlade Tomislava Karamarka. No ministar Vlaho Orepić potom je izjavio kako Dominić nije smijenjen te ova priča stoga nije dovršena.

Dominić je Međimurec, ali prema dostupnim podacima nijedan dio karijere nije proveo u međimurskoj policiji. Počeo je kao policajac u Velikoj Gorici, krajem 80-ih. U devedesetima se probio u sustavu operativno-komunikacijskih centara; napredovao je od OKC-a zagrebačke policije do vrha ministarstva. 2012. godine postao je tajnikom kabineta ministra, a 2014. glavnim ravnateljem policije.

Nedavno je viđen i u Međimurju, za izbjegličke krize u Trnovcu. Prvo je stigao usred noći, oko 2 sata, u trenucima kad je iz vlaka pušteno oko dvije tisuće izbjeglica u polju kod Trnovca. Potom je viđen i drugu večer (na fotografiji), u trenucima kad su posljednje izbjeglice puštene prema Središču ob Dravi.