Politika i gospodarstvo 27.05.2020. 11:55. Zadnja izmjena: 27.05.2020. 11:56.

Za aglomeraciju Donja Dubrava

Vozni park Međimurskih voda iz Čakovca od danas bogatiji za novo vozilo

Vozni park Međimurskih voda d.o.o. iz Čakovca od danas je bogatiji za novo vozilo proizvođača Muller Umwelttechnik GmbH s pripadajućom opremom. Riječ je o specijalnom kombiniranom vozilu za čišćenje sustava odvodnje, koje je nabavljeno za potrebe EU projekta „Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda  aglomeracije Donja Dubrava“. Vozilo je vrijedno 2.548.400,00 kn (bez PDV-a), a direktoru Međimurskih voda d.o.o.  Vladimiru Topolnjaku, predao ga je direktor zagrebačke tvrtke Agra trgovina d.o.o., Srećko Oroz.

Muller Canalmaster F 125 E WA specijalno je vozilo ukupne zapremnine spremnika od 12.500 litara namijenjeno čišćenju i uklanjanju nečistoća iz kanalizacijskih cijevi te njihovom transportiranju do mjesta deponiranja. Spremnik je podijeljen na dva dijela s pomičnom pregradnom stijenom, koju je moguće pozicionirati u različitim položajima (omjerima) za čistu vodu i otpadnu vodu, ovisno o namjeni vozila za čišćenje ili ispiranje kanalizacije.

- Primjena novih tehnologija za čišćenje u skladu je s trendovima zemalja EU-a i svakako je važan iskorak prema dodatnom unaprjeđenju procesa upravljanja i kontrole nad sustavima odvodnje te pokazuje kako Međimurske vode imaju viziju kontinuiranog održavanja visokog standarda kvalitete u tom komunalnom sektoru“, izjavio je prilikom primopredaje direktor Međimurskih voda, Vladimir Topolnjak.

- Riječ je o specijalnom vozilu za održavanje sustava odvodnje, opremljenom visokotlačnom pumpom za održavanje sustava do 2 m širine. Vozilo je specifično jer unutar njega postoji sustav za recikliranje otpadne vode te se potom ista ta voda koristi za ispiranje kanalizacije. Sustav upravljanja vozilom je kompletno digitaliziran, što znači da se cijeli sustav vođenja radi preko jednog elektronskog panela“, izjavio je Srećko Oroz.

- Dobiveno vozilo za čišćenje i ispiranje kanalizacijskog sustava znatno će unaprijediti kvalitetu upravljanja sustavom odvodnje na području aglomeracije Donja Dubrava kao i ostalih aglomeracija Međimurske županije“, izjavila je voditeljica projekta aglomeracije Donja Dubrava, Ivana Ladić.

Nakon uspješne primopredaje vozila i pregleda isporučene opreme, provedena je i obvezna edukacija za upravljanje takvim sustavom koju su prošli djelatnici Međimurskih voda. Svi djelatnici koji su prošli edukaciju  dobili su certifikate o izvršenoj obuci.