Politika i gospodarstvo 13.07.2018. 07:02. Zadnja izmjena: 13.07.2018. 07:02.

Općinsko vijeće

Vratišinec: SDP-ovci bojkotirali sjednicu Općinskog vijeća

Sjednica Općinskog vijeća Vratišinca u petak, 29. lipnja počela je u neobičnom tonu. Čekalo se četvero vijećnika SDP-a, kako bi se svi zajedno fotografirali za općinsku monografiju. No, oni nisu došli. Bez oporbe, očekivano, sve su točke dnevnog reda prihvaćene jednoglasno. Prvim izmjenama i dopunama proračun je s 6,98 povećan na 7,6 milijuna kuna. Između ostalog, istaknuo je načelnik Zdravko Mlinarić, u prvih šest mjeseci drastično su se povećali općinski prihodi od poreza i prireza na dohodak.

U proračun su uvršteni i udjeli koje je Općina stekla u komunalnoj tvrtci Murs-ekom. Općinari su stoga izmjenili i odluku o prikupljanju miješanog komunalnog otpada, zbog kojeg su i ušli u suvlasništvo komunalca. U zraku je lebdjelo pitanje znači li ovo poskupljenja. Evo što kaže načelnik: - Više nećemo morati plaćati koncesijsku naknadu, jer smo suvlasnici, niti provoditi teške javne nabave. Zbog toga, želimo bolju uslugu i pojeftinjenje. Cijena odmah mora ići dolje! - kazao je Mlinarić.

VIŠA PLAĆA ZAPOSLENICAMA

Jednoga dana, dodaje, Murs-ekom možda će na području općine brinuti i za zelene površine, obavljati dimnjačarsku službu i pogrebne usluge. No, zasad, posebnom odlukom određeno je da se bave samo otpadom. Zbog nadolazeće proslave 25. obljetnice osnutka Općine Vratišinec povećana je i stavka za reprezentaciju, dok će izrada monografije stajati 179,5 tisuća kuna. Načelnik je kazao i da je jako zadovoljan radom zaposlenica Jedinstvenog upravnog odjela pa će im povećati plaću 16 posto.

Članovi SDP-a potpuno su nezadovoljni smjerom u kojim Općina ide te smatraju da je zanemaren komunalni standard, naročito oborinska odvodnja. Stoga su u vrijeme sjednice bili u obližnjem ugostiteljskom objektu te su se oglasili priopćenjem.