Politika i gospodarstvo 12.07.2020. 09:23. Zadnja izmjena: 12.07.2020. 09:23.

HAMAG-BICRO

Za hrvatsko-mađarsku suradnju 2,1 milijun eura

U četvrtak, 2. srpnja u Tehnološko-inovacijskom centru Međimurje u Čakovcu na prigodnoj svečanosti uručeni su ugovori o bespovratnim sredstavima hrvatskim i mađarskim malim i srednjim poduzećima koja su uspostavila suradnju u programu prekogranične suradnje INTERREG V-A Mađarska – Hrvatska.

Ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Republike Hrvatske Darko Horvat i predsjednik Uprave HAMAG-BICRO-a Vjeran Vrbanec uručili su ugovore poduzetnicima, nositeljima najuspješnijih projektnih prijedloga ukupne vrijednosti 2,1 milijuna eura.

HAMAG-BICRO dodjelom bespovratnih sredstava financira suradnju malopoduzetnika na pograničnom području koje s hrvatske strane obuhvaća Međimursku i još sedam hrvatskih županija, te s mađarske strane županije Zala, Somogy i Baranya.

Među sedam izabranih projekata HAMAG-BICRO financira čak dva iz Međimurske županije: projekt tematskog parka tvrtke Malo selo Tatjane i Marijana Martinjaša s partnerom iz Mađarske podržan je s ukupno 260.000 eura, od čega je 50 posto u realizaciji na hrvatskoj strani, a projekt Studija Stuff Natalije Golubić i Jasmine Pajtak za unaprjeđenje tekstilne proizvodnje s mađarskom suradničkom tvrtkom podržan je s 200.000 eura, od čega se na hrvatskoj strani koristi manji dio, 73.000 eura.