Politika i gospodarstvo 19.02.2018. 07:01. Zadnja izmjena: 19.02.2018. 07:02.

Dobar posao

Zagrebom će se vijoriti zastave iz Humane Nove

Sedam mjeseci trajalo je natječajno biranje dobavljača zastava RH, Grada Zagreba i EU-a koju je provodio Zagrebački holding.

Dvije su ponude odabrane kao konkurentne: jednog zagrebačkog poduzeća i Socijalne zadruge Humana Nova Čakovec. Humana Nova zapošljava osobe s invaliditetom i društveno isključene osobe, a recikliranjem tekstila i ekoloških materijala osigurava egzistenciju ljudima umanjenih radnih sposobnosti.

Ivan Božić, direktor zadruge, kaže da je ovime napravljen veliki iskorak u poslovanju:

- Krajem prošle godine potpisali smo sporazum da smo spremni u iduće četiri godine isporučivati potreban broj zastava za grad Zagreb, što nam otvara šire perspektive, a 8. veljače donijeta je i odluka da se nam povjeri šivanje zastava u ovoj godini ukupne vrijednosti 934.400 kuna. Konkurentska tvrtka iz Zagreba je bila viša cijenom - 1.229.500 kuna. Važno je još nešto: naš je proizvod pravi hrvatski proizvod, od domaćih materijala do naše finalizacije. U Zagrebu će lepršati zastave šivane u Međimurju! Nama to otvara i mogućnost za nova radna mjesta, sa sadašnjih dvadeset i dvoje zaposlenih, među kojima je petnaest s umanjenom radnom sposobnošću, mogli bismo doći do tridesetak već tijekom ove godine, dodaje Ivan Božić.