Politika i gospodarstvo 02.09.2016. 08:51. Zadnja izmjena: 02.09.2016. 08:53.

Nezavisna lista

Željko Knapić: Samo 76 novih i čistih ruku u Saboru može promijeniti sadašnje stanje!

Osnovni cilj izlaska Nezavisne liste Željko Knapić na izbore je približiti ljudima istinu koju se sakriva, a ni sada ju ne spominje nitko od kandidata, a to je da nemamo materijalnu osnovicu za razvoj jer nam je u vrijeme rata ukradeno 50 milijardi kuna, rekao je Željko Knapić, prvi na ovoj listi, u razgovoru s novinarima koji je imao u četvrtak, 1. rujna, u Čakovcu.

Bez te osnovice, a to znači povratka opljačkanoga, neće biti boljitka i napretka niti ikakvih reformi, rekao je. To podrazumijeva i uvođenje sustava kontrole pravosuđa jer je Hrvatska sada jedina zemlja u svijetu kojoj suci ne podiježu nikakvom društvenom i demokratskom nadzoru i zapravo štite naveće kriminalce.

Treba donijeti i zakon o ispitivanju porijekla imovine, kaže, a novac oduzet ratnim profiterima uložiti u razvoj i stvaranje novih radnih mjesta i vrijednosti. Poslužio se usporedbom – Hrvatska je poput najvećeg siromaha u selu, koji je bio bogat, ali su ga najbliži i oni daljnji pokrali, a ostala mu samo jedna lijepa njiva. Da ima nešto da pojede, popije i prokocka daje mu bogati gazda, ali će se računi svesti, ostat će i bez njive, kao što ćemo i mi ostati bez ičega. Dosadašnja politika je bila protunarodna, a može se slobodno kazati i genocidna, jer nas je danas 800 tisuća manje nego devedesetih, a mi koji smo ostali živimo od tuđe pomoći, jer hrvatska država ne može opstati bez 5 milijardi eura pozajmica godišnje, rekao je Knapić.

Nitko od kandidata ne spominje da iduće godine moramo vratiti 15 milijardi eura glavnice, kojih nemamo, i 28 milijardi kuna za kamate, ni njih nemamo. Naš narod svih ovih 25 godina vjeruje u neostvariva obećanja, zato je naš cilj da se na skroman način približimo ljudina i kažemo im da za ove izbore počnu razmišljati i izaberu u Hrvatski sabor nove ljude. Samo novi ljudi, novih 76 ruku u Saboru, i to čistih ruku, može promijeniti sadašnje stanje kaosa, kazao je Željko Knapić.