Politika i gospodarstvo 29.07.2019. 23:49. Zadnja izmjena: 29.07.2019. 23:49.

Zgrada Poduzetničkog centra Prelog je dovršena, kreće opremanje, otvorenje u rujnu

Sve je bliži dovršetak Poduzetničkog centra Prelog, budućeg inkubatora novih ili postojećih malih i srednjih poduzeća. Zgrada je dovršena, obavljen je tehnički pregled te se čeka uporabna dozvola, nakon koje kreće opremanje namještajem i informatičkom opremom, pojašnjeno je na konferenciji za medije održanoj u petak, 12. srpnja u Prelogu.

Nakon provedenog postupka javne nabave, na konferenciji je potpisan i ugovor o opremanju, koji je gradonačelnik Ljubomir Kolarek potpisao s predstavnikom tvrtke BRID d.o.o. Ukupna vrijednost opreme s postavljanjem iznosi nešto više od milijun kuna, uključujući PDV, a obuhvatit će 23 ureda, dvije konferencijske dvorane, dvije sobe za sastanke, dvije čajne kuhinje i prateće prostorije. Rok isporuke i montaže je 60 dana. 

Preloško gradsko vijeće donijelo je na svojoj zadnjoj sjednici i odluku o cijeni najma od 30 kuna po četvornome metru, a u tijeku je i postupak prijenosa prava upravljanja zgradom na nedavno osnovanu Razvojnu agenciju PCP. Uskoro se očekuje i raspis natječaja za korištenje prostora zgrade, koja će svoja vrata otvoriti već početkom rujna, najavljeno je na konferenciji.

Nadalje, predstavljen je i projekt Interpretacijskog centra Prelog, koji će nakon obnove zaživjeti zgradi u Ulici Kralja Zvonimira, trenutnome sjedištu GKP-a Pre-kom. Gotovo 700 četvornih metara prostora bit će preuređeno u prostor u kojem će se na inovativan način prezentirati prirodna i kulturna baština Preloga i cijelog donjeg dijela Međimurja, s posebnim osvrtom na život uz rijeku Dravu. Projektno-tehničku dokumentaciju izradit će još jedna domaća tvrtka, GIP Šarić iz Vučetinca, s kojom je također na konferenciji potpisan ugovor, u visini od 65.600 kuna, bez PDV-a.