Politika i gospodarstvo 31.05.2017. 07:04. Zadnja izmjena: 31.05.2017. 07:07.

Predani službeni rezultati

Županijska vlast nastavlja raditi i donositi dobre rezultate

Predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Milko Sambolek je u Maloj vijećnici Međimurske županije predao službene rezultate izbora 2017. godine te čestitao izabranom županu Međimurske županije Matiji Posavcu i njegovim zamjenicima Sandri Herman i Josipu Grivcu. Međimurke i Međimurci su bez sumnje pokazali svoje povjerenje prema ovoj koaliciji s građanima koja je radila Za naše Međimurje, što dokazuju i rezultati ako se uspoređuju s onima iz 2013. godine. Tako je koalicija koju predvodi župan Posavec osvojila 25.262 glasa, što je za 11.609 glasova više nego kada je bio kandidat za prvog čovjeka Županije prije 4 godine. Jednako tako, lista koju su činili HNS, HSLS i Reformisti osvojila je 15.600 glasova, što je više za čak 5.077 glasova.

„Posebno se predstavljati ne trebamo, ne trebamo raditi nikakve posebne primopredaje, kao što nismo imali ni posebnu kampanju, jer mi imamo kontinuitet rezultata koji nastavljamo. U ovoj kratkoj kampanji nismo dozvolili da ona bude ideološki ili stranački motivirana, u njoj nismo davali neka lažna obećanja, već radili sve ono što bismo radili i da nije bilo izbora. Radit ćemo i dalje, niti jedno obećanje neće biti neispunjeno, neizvršeno, svi oni ugovori koji su potpisani, sva gradilišta koja su otvorena, svaka povučena kuna iz europskih fondova ide u realizaciju tijekom ovog mandata“, jasan je bio župan i ekskluzivno objavio kako su preko europskih fondova prošli svi projekti kandidirani u obnovama srednjih i osnovnih škola te Učeničkog doma, vrijedni 28 milijuna kuna.

„Mogu reći da smo nakon 4 godine kvalitetniji, da smo s neke druge perspektive shvatili stvari koje muče naše Međimurce i zapravo našli prava rješenja. Na funkciji zamjenice župana, bilo je puno iskustva, puno znanja koje sam usvojila i spremna sam da u sljedećem mandatu na jedan pravi način sve zacrtano zajednički s građanima realiziramo“, rekla je zamjenica Herman, dok se zamjenik Grivec, inače dojučerašnji načelnik Općine Donji Vidovec koji je odradio 6 iznimno uspješnih mandata nadovezao zahvalama na korektnoj izbornoj utakmici.