Aktualno 09.04.2020. 23:19. Zadnja izmjena: 09.04.2020. 23:30.

Novi paket zakona

Produženje osobnih dokumenata za vrijeme pandemije

U okviru mnogobrojnih mjera za revitalizaciju gospodarstva donijeto je i nekoliko mjera koje će građanima olakšati poslove produljenja osobnih dokumenata. Sabor je tako donio paket od četiri zakona kojima se produljuje rok trajanja osobnih iskaznica, putovnica, vozačkih i drugih dozvola, a sve s ciljem da u epidemiji koronavirusa, što manje građana dolazi na šaltere policijskih uprava/postaja, odnosno ove zakonske izmjene omogućuje im da ostanu doma.

Svim građanima, kojima osobna iskaznica istekne za trajanja epidemije, ona će vrijediti i 30 dana po njenom prestanku. Građanin koji je već podnio zahtjev za novu osobnu iskaznicu, a nije ju preuzeo, moći će to učiniti  30 dana nakon epidemije. Isto vrijedi i za vozačku dozvolu, za odjave vozila, podizanje već izdanih dozvola i dokumenata o nadzornom pregledu.

Novi rokovi ne vrijede za tehnički pregled i registraciju vozila.

Dopunama Zakona o nabavi i posjedovanju oružja, vlasnicima oružja omogućit će se korištenje ranije izdanih oružnih listova koji će se smatrati valjanim najdulje 30 dana od dana prestanka epidemije. Ujedno, građanima će se za trajanja epidemije omogućiti i korištenje putovnice kojoj istekne rok, a najdulje 30 dana od dana po njenom prestanka.

Svi građani koji su nedavno podnijeli zahtjeve za izradu određenih dokumenta rokove u kojima će njihovi dokumenti biti izrađeni mogu provjeriti na internetskim stranicama Policijske uprave međimurske, poveznici DOKUMENTI.

Ukoliko ste provjerili i utvrdili da su vaši dokumenti izrađeni, svoj dolazak u policijsku upravu/postaju prethodno najavite pozivom na brojeve telefona:

SJEDIŠTE POLICIJSKE UPRAVE MEĐIMURSKE U ČAKOVCU

  • Osobne isprave i putovnice: 040/373-109
  • Vozačke dozvole: 040/373-120

POLICIJSKA POSTAJA PRELOG

  • Osobne isprave, putovnice i vozačke dozvole: 040/373-239

Izvor: Policijska uprava međimurska