Susjedne županije 15.12.2016. 10:31. Zadnja izmjena: 15.12.2016. 10:55.

14. prosinca

Autobiografska knjiga Slavena Vujića Vidim te predstavljena u varaždinskom Muzeju anđela

U ispunjenom Muzeju anđela u srijedu, 14. prosinca je predstavljena autobiografska knjiga Slavena Vujića, poznatijeg kao Tata Slaven, naslova Vidim te. Domaćin Željko Prstec poželio je svima dobrodošlicu i naglasio kako je Muzej anđela mjesto gdje se okupljaju anđeli, ne samo na slikama, već i živući, veliki i mali.

Na prigodnom programu, u kojem su sudjelovali Martina Sabljak i Filip Blaguški kao glazbeni gosti te Zvonimir Rukavina kako čitač ulomaka iz knjige i sam Tata Slaven, otkriveno je kako je došlo do napuštanja uspješne menadžerske karijere i spoznavanja stanja vlastita sina. Njegov petogodišnji sin Vito ima dijagnozu iz spektra autizma, a kao i mnogi roditelji koji se nađu u neplaniranoj situaciji, s izazovima autizma nosio se kako je mogao – isprva je bilo teško, no s vremenom je došlo do prihvaćanja stanja takvog kakvo jest.

Kroz razgovor s autorom, posjetitelji su dobili male naputke o važnosti sudjelovanja i uključivanju u život osoba s poteškoćama u razvoju, ali i odgovore na razna pitanja o prioritetima, zadovoljavanju ambicija i slično. Publika je saznala i kako roditeljima djece s poteškoćama u razvoju treba pružiti priliku da objasne okolini s čime se nose, ali i kako im treba pomoći i olakšati život – običnim odlaskom u trgovinu po namirnice i sličnim uključivanjem. Uz poruku kako treba vjerovati i voljeti, Tata Slaven pozdravio je i ostavio varaždinsku publiku s osmijehom na licu.

Knjigu Vidim te možete kupiti putem interneta, na stranici vidim-te.com, a promocija knjige, nakon Varaždina, nastavlja se u Zagrebu i Splitu.