Susjedne županije 22.02.2018. 09:00. Zadnja izmjena: 22.02.2018. 09:03.

Edukativne igre

Inovativna nastava eTwinning u IV. Osnovnoj školi Varaždin

U IV. OŠ Varaždin osobita pozornost posvećuje se inovativnom učenju Engleskog jezika od 1. razreda, što se postiže igrifikacijom (gamification) tj. edukativnim igrama putem tablet računala. Same igre osmišljava teacher Dijana Gašparac, učiteljica savjetnica, a učenici rabe popularne kvizove poput Kahoot-a , aplikacija QR Code i Learning Apps, Quizlet.

Od 3. razreda učenici se uključuju u eTwinning međunarodne projekte te ostvaruju prve stvarne kontakte na engleskom jeziku s vršnjacima raznih europskih škola. U tijeku je međunarodni eTwinning projekt „Nice to meet you“ u koji su uključeni učenici 3. A I 3. B razreda. Partneri na projektu su vršnjaci iz Finske, Španjolske i Turske. Učenicima 3. r pomažu stariji učenici , 7.r kako bi što kreirali što kvalitetnije uratke, poput prezentacija i korespondencije na engleskom jeziku. 

Učenici IV. OŠ Varaždin do sada su primili tri međunarodne eTwinning oznake za svoje projekte. To je međunarodno priznanje kvalitete projekta. Stariji učenici sudjeluju u virtualnim izletima diljem svijeta putem platforme Microsoft Educator Community te su već posjetili nekoliko država u SAD-U (Colorado, New Hampshire, Florida, Idaho, Washington), Italiju, Rusiju, Tursku. S učenicima od 6. r učiteljica Engleskog jezika komunicira i putem Edmoda i Class Dojo platforme. To omogućuje razmjenu nastavnog materijala, učenje kod kuće i pristup materijalu za vježbu u bilo koje vrijeme.