Susjedne županije 21.03.2017. 18:58.

Studenti

Održan prvi balkanski kongres mladih AIESEC lidera

Od 9. do 12. ožujka održan je prvi Balkan Cooperation Congress u hotelu Bistrica na Jahorini koji je okupio mlade lidere iz AIESEC Hrvatske, Bosne i Hercegovine te Crne gore. Na kongresu je bilo preko 170 mladih ljudi iz regije koji su razmjenjivali znanje te dogovarali suradnju i unaprjeđenje odnosa između navedenih država.

Kao organizacija kojoj je glavni cilj razvijanje liderstva kod mladih i utjecaj na probleme u društvu, članovi AIESEC-a iz zemalja balkanske regije uvidjeli su mnogo stvari na koje mogu utjecati zajedničkim snagama te se boriti protiv nezaposlenosti, pasivnosti i predrasuda kojima svjedočimo svaki dan. Balkan Cooperation Congress je prva stepenica suradnje između članova AIESEC-a u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Makedoniji i Srbiji, te će svaka od ovih država imati svoje predstavnike na ovom kongresu. Za proljeće i ljeto lokalni uredi AIESEC-a u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji planiraju implementaciju i prvog balkanskog projekta koji će za cilj imati razvoj poduzetništva kod mladih i otvaranje vlastitih startup-ova gdje će se nakon prvog dijela projektu pridružiti i ostale države Balkana.

Balkan Cooperation Congress služio je kao poticaj članovima AIESEC-a da njeguju sličnosti koje ujedinjuju ove države, da zajedničkim snagama poprave stanje u balkanskoj regiji te ono najbitnije - da aktiviraju mlade osobe da i oni daju svoj doprinos. Tokom četiri dana kongresa, članovi su se upoznali i predstavili svoju lokalnu zajednicu, radili na raznim zadacima i radionicama, unaprjeđivali vještine te raspravljali kako bi i na koji način zajedničkim radom mogli poboljšati svakodnevicu država na području Balkana.

AIESEC je najveća međunarodna studentska organizacija s ciljem pomaganja mladima u otkrivanju i razvijanju svojih potencijala. Kroz rad u AIESEC-u, studenti dobivaju praktična iskustva i globalna iskustva razmjenama te radom na projektima. Ukoliko ste zainteresirani za odlazak na stručnu ili volontersku praksu, radu na projektima ili nekoj drugoj vrsti suradnje možete nam se uvijek javiti na [email protected] ili na Facebook stranici AIESEC Croatia.