Susjedne županije 15.06.2016. 15:08. Zadnja izmjena: 15.06.2016. 19:02.

Humanitarna akcija

Predstava "Očeš nečeš, doktor" za pomoć maloj Antoniji 20. lipnja

Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu u suradnji s Kerekesh teatrom i Udrugom oboljelih od leukemije i limfoma uključilo se u humanitarnu akciju za pomoć u liječenju male 18-omjesečne Antonije Indre Ljubek.

U ponedjeljak, 20. lipnja u 20 sati na Velikoj sceni HNK u Varaždinu održat će se humanitarna izvedba predstave Molière/Gerić/Kerekeš OČEŠ NEČEŠ, DOKTOR.

Prihod od predstave namijenjen je liječenju male Antonije.

Pozivamo Vas da se kupnjom ulaznica za ovu izvedbu i Vi uključite u ovu humanitarnu akciju te da tako svi zajedno pomognemo maloj Antoniji i njezinoj obitelji.

Cijena ulaznice je 50 kn. Rezervacije 042 200 250, mail [email protected]

Antonija Indra Ljubek teško je bolesna i od svoga rođenja 28. 9. 2014. boravi po raznim bolničkim centrima. Riječ je o djevojčici koja je u prvom danu svoga života operirana u KBC Rebro zbog gastroshize, kada joj je učinjen patch plastika trbušne stijenke. U dobi od mjesec dana reoperirana je zbog ileusa, a u dobi od 4 mjeseca napravljena joj je relaparotomija sa ileo-i kolostromom.

Operirana je u još dva navrata sa formiranjem lateroterinalne anastomoze te uspostavljanjem kontinuiteta crijeva. Od tada je na parenteralnoj i enteralnoj prehrani. Od 4. 2. 2016. je zbog opstruktivnog ileusa ponovno operirana, tada joj je učinjena resekcija cekuma sa terminoterminalnom jejunokoličnom anastomozom.

S obzirom na to da je Antonija kronično bolesno dijete kojemu je zbog osnovne bolesti i njezinih multipnih popratnih komplikacija neophodno dugotrajno liječenje, Antonija od 26. siječnja boravi u Referentnom centru za dječju gastroenterologiju i prehranu Klinike za dječje bolesti u Zagrebu.

Izvor: HNK Varaždin