Susjedne županije 05.12.2016. 09:27. Zadnja izmjena: 05.12.2016. 09:40.

Predstavljanje u dva dijela

Promocija knjige Vidim te Slavena Vujića u Varaždinu 9. i 14. prosinca

Ove godine, Slaven Vujić, poznatiji kao Tata Slaven, uz sav svoj predani rad koji svakodnevno predstavlja na društvenim platformama, odlučio je svoja iskustva i promišljanja o raznim temama, objediniti u knjizi Vidim te. Tata Slaven poznat je kao hrabri otac koji s ponosom radi na osvještavanju i senzibiliziranju javnosti o izazovima koje donosi roditeljstvo djece s posebnim potrebama. Slavenov sin Vito ima 4,5 godine i poremećaj iz autističnog spektra i glavna je inspiracija svom tati.

Knjigom Vidim te, autor približava put spoznaje stanja vlastitog djeteta i Božje prisutnosti prema potpunoj predanosti ljubavi u različitim formama življenja.
Njegov san o Gradu anđela, korak je bliže ostvarenju; zahvaljujući podšci istomišljenika i simpatizera u su punom jeku radovi na dvorcu Dioš, odnosno Gradu anđela. Koncept Grada anđela uključuje život u zajednici u kojoj se razvijaju životne vještine, uz sportski i duhovni razvoj djece i mladih.

Cilj je stvoriti spokojnu sredinu za razvoj potencijala djece i mladih s poteškoćama u razvoju, sa željom dugoročnog smještaja djece i mladih u odnosu na obnovljene smještajne kapacitete dvorca.

Promocija knjige Vidim te, počinje 9. prosinca upravo u dvorcu Dioš, a nastavlja se 14. prosinca u Muzeju anđela u Varaždinu. Na prigodnom programu, posjetitelji će čuti ulomke iz knjige, a imat će prilike i razgovarati s autorom te kupiti vlastiti primjerak knjige.
Druženje u Varaždinu zakazano je za 18 sati, a dobrodošli su svi – mali i veliki, znatiželjni, razigrani...

O AUTORU:
Unatrag par godina Slaven Vujić shvatio je da njegov sin Vito ima teškoće u razvoju i odlučio mu se u potpunosti posvetiti te pronaći adekvatne načine da mu olakša život. Prekinuo je menadžersku karijeru i napravio prekretnicu u smjeru aktivnog djelovanja za djecu s posebnim potrebama. Osnovao je Udrugu Senzori, za djecu sa senzornim poremećajima. Trenutno radi na obnovi dvorca Dioš, koji postaje Grad anđela - mjesto za život za djecu i mlade s teškoćama u razvoju.