Susjedne županije 16.01.2017. 11:28.

Fakultet organizacije i informatike

Promocija prvostupnika i magistara ekonomije i stručnih prvostupnika poslovne informatike

U petak, 13. siječnja u Koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu održana je 6. svečana promocija prvostupnika ekonomije (109 promovenata) sa sveučilišnog preddiplomskog smjera Ekonomika poduzetništva koji se izvodi na Fakultetu organizacije i informatike kao i 5. promocija sveučilišnih magistara ekonomije (68 promovenata) sa diplomskog sveučilišnog studija Ekonomika poduzetništvadok je u subotu, 14. siječnja održana 7. svečana promocija stručnih prvostupnika poslovne informatike (102 promovenata) sa stručnog preddiplomskog studija Primjena informacijskih tehnologija u obrazovanju (PITUP).

Ekonomika poduzetništva je studijski smjer koji se već 10 godina izvodi na FOI - ju, u početku u suradnji sa zagrebačkim Ekonomskim fakultetom, a posljednje tri godine FOI taj studijski smjer izvodi samostalno. Sveučilišni studij Ekonomika poduzetništva (EP) izvodi se u području društvenih znanosti, polje ekonomija. Cilj studija je upoznati studente s novim ekonomskim i informatičkim spoznajama, konceptima i poslovnim modelima poduzetništva koje je utemeljeno na znanju i stvaralaštvu.

Preddiplomski stručni studij PITUP se osim Varaždina izvodi i u Križevcima, Zaboku i Sisku, a 15 godina iskustva u izvođenju ovog studijskog programa dovoljan su i opravdan dokaz njegove neosporne kvalitete.

Dekan Fakulteta prof. dr. sc. Neven Vrček je u obraćanju promoventima, ali i njihovim gostima istaknuo važnost obrazovanja kao i činjenicu da jedino obrazovanje može pomoći u gospodarskom napretku zemlje. Istaknuo je važnost društvenih vrijednosti te potrebu daljnjeg povezivanja i umreženosti što je danas korištenjem suvremene tehnologije znatno olakšano.