Susjedne županije 16.08.2018. 11:47. Zadnja izmjena: 16.08.2018. 11:51.

Varaždin

Snimljen film prema predstavi Ufuraj se i pukni Kerekesh teatra

Umjetnička organizacija Kerekesh teatar ovih je dana snimila prvi varaždinski dugometražni igrani film. Premijerno prikazivanje filma Ufuraj se i pukni, čiji scenarij je nastao prema istoimenoj predstavi Kerekesh Teatra odigranoj više od 120 puta, bit će iduće godine 18. ožujka u Cinestaru Varaždin. Vrijedna produkcijsko- tehnička ekipa na čelu s redateljem Ljubomirom Kerekešom snimila je kadrove na više od trideset lokacija diljem Varaždina, a vrijednost i važnost promocije koju će grad prikazivanjem ovog filma u kinima diljem Hrvatske i šire dobiti, prepoznao je i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok koji je u utorak, 14. kolovoza simbolično udario posljednju filmsku klapu ovog prvog varaždinskog dugometražnog igranog filma i time simbolično označio završetak snimanja filma u Varaždinu.

- Ovo je stvarno velika stvar za Varaždin. Naši su trgovi i ulice vrlo podatni za snimanje filmova i snimalo se puno filmova strane produkcije u Varaždinu, no možemo reći da je ovo prvi baš varaždinski film i na tome zahvaljujem Kerekešima. Vjerujem da će ovaj film biti najbolja reklama za naš grad i da će ga publika prepoznati, zaključio je gradonačelnik Varaždina Ivan Čehok.

- Hrvatskom filmu fali komedija, publici je potreban smijeh, stoga smo se odlučili snimiti ovaj film. Ako ćemo s njim biti uspješni, u planu imamo i snimanje drugog filma za široku filmsku publiku i to za otprilike dvije do tri godine, kazao je redatelj filma i izvršni producent Kerekesh Teatra Ljubomir Kerekeš.

Uz Zorana Pribičevića i Jana Kerekeša koji igraju glavne uloge, ovaj će film na velika platna publici dovesti i Mirelu Brekalo, Anu Begić, Hanu Hegedušić, Žarka Potočnjaka, Draška Zidara, Gorana Grgića, Miju Pavelka, Gorana Košija, Darka Janeša, Matka Knešaureka, Gordanu Slivku, Mirelu Videk, Saru Ipšu, Tanju Pavlović, Marka Hergešića, Zdravka Pompera, Melitu Pomper te više od pedeset statista.

Radnja filma smještena je u Varaždinu, gdje se braća Prišt, Kruno i Krešo, pripremaju za prijemni ispit na Akademiji dramske umjetnosti. Nakon premijernog prikazivanja u Varaždinu, premijera filma održat će se i u Zagrebu, a potom će ju publika moći vidjeti u svim Bliz i Cinestar kinima diljem Hrvatske

Izvor: Kerekesh Teatar