Susjedne županije 29.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

ŠTO RADE SUSJEDI? Varaždinske sličice

Za najmlađe špancirere
Špancirfest već nekoliko godina njeguje poseban program namijenjen najmlađima. U Parku kreative, iza varaždinske katedrale, tijekom svih dana Festivala djeca i mladi, uz pomoć iskusnih voditelja, moći će istražiti vlastitu kreativnost i talente.

Dolazi H&M
Jedna od najvećih maloprodajnih modnih kuća, H&M planira otvorenje svoje prodavaonice u trgovačkom centru Lumini. Objavljeni su i natječaji za radna mjesta. H&M je izuzetno popularan švedski lifestyle modni brand za muškarce, žene i djecu.

Vatrogasci na moru
Vatrogasci iz javnih vatrogasnih postrojbi gradova Varaždina i Ivanca i ovog su ljeta, iako zbog recesije u nešto manjem broju, dislocirani - u Pučišćima, na otoku Braču. Na raspolaganju imaju dva vozila.
Mjuzikl Les

Miserables u Areni
U utorak, 27. rujna u Areni Varaždin gostovat će mjuzikl Les Miserables (Jadnici) koji je pogledalo 65 milijuna ljudi u 42 zemlje svijeta! Sve ulaznice bit će po cijeni od 80 kn, a 1.500 ulaznica u kojima je 40 posto cijene namijenjeno je udomljenoj djeci.

Radovi u Špinčićevoj
Do kraja prošlog tjedna trebalo je završiti uređenje Ulice Vjekoslava Špinčića u Varaždinu, u blizini stadiona Sloboda, budući da je bila u vrlo lošem stanju. Stanari su očekivali da će se urediti i kanalizacijska mreža, no, taj zahvat nije bio planiran.

EU financira pomoćnike u nastavi
U prostorijama Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta u Zagrebu potpisan je ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru natječaja Integracija skupina u nepovoljnom položaju u redoviti obrazovni sustav. Sredstvima EU bit će financiran 421 projekt.

Novi auto za gradonačelnika
Grad Varaždin kupuje novo službeno vozilo za gradonačelnika Habuša. U upotrebi će biti 5 godina, a procijenjena mu je vrijednost 312.000 kuna bez PDV-a, za što su u proračunu planirana sredstva. Prijašnje službeno vozilo audi A6 vraćeno je u siječnju ove godine. (t.h.)

Izvor: 3044