Susjedne županije 30.08.2017. 09:39. Zadnja izmjena: 30.08.2017. 09:56.

Varaždin

Uspješno održane Varaždinske kazališne večeri Kerekesh Teatra

Iza Kerekesh teatra je uspješno održano treće izdanje VARAŽDINSKIH KAZALIŠNIH VEČERI. I ove je godine rekordan broj posjetitelja provodio ljetne subotnje večeri pod vedrim nebom, na kazališnim predstavama u prekrasnom ambijentu Županijske palače u Varaždinu. Predstave Kerekesh Teatra i gostiju ovog je ljeta u Varaždinu pogledalo 2754 posjetitelja.

Manifestacija 3. Varaždinske kazališne večeri ove je godine započela 24. lipnja izvedbom predstave Kerekesh Teatra "Ljubaf", a svake subote do 26. kolovoza (i jedan petak) održane su izvedbe i devet drugih naslova, među kojima mogu istaknuti uspješnice Kerekesh Teatra: komedije „Očeš nečeš, doktor“, „Dimnjačar“, „Ufuraj se i pukni“, „Sve u tri“ i „Skupština“, a i ove godine su se potrudili ugostiti druga kazališta i kazališne organizacije iz cijele Hrvatske, pa je publika u Varaždinu pozdravila i Kazalište Oberon iz Koprivnice, Kazališnu skupinu Gemišt te GFUK (Glumački festival u Krapini).

Prvi puta, ostvarena je i suradnja s Turističkom zajednicom Grada Varaždina i manifestacijom Dani varaždinskih dvorišta, pa su tako povezali dvije manifestacije i organizirali predstavu "NIKAD NIJE PREKASNO" za koju je ulaz bio besplatan. Posebno valja istaknuti i premijerne izvedbe najnovije komedije Kerekesh Teatra „POKOPAJ ME NJEŽNO“, koje su održali 25. i 26. kolovoza, a za koje se tražila karta više te su rasprodane u JEDNOM DANU!

Za sve one koji nisu uspjeli pogledati predstavu na VKV-u, sljedeće izvedbe "POKOPAJ ME NJEŽNO" bit će 19. i 20. rujna u HNK u Varaždinu u 20 sati, a ulaznice će biti u prodaji od ovog petka 1. rujna na blagajni kazališta.