Susjedne županije 24.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Varaždinske sličice

Kuhari u Milanu
Dvojica varaždinskih kuhara predstavljaju Hrvatsku na prestižnom natjecanju koje se od 18. do 23. listopada održava u Milanu, u Italiji. To su Anđelko Levanić iz varaždinskog Hotela Turist i Zlatko Novak iz Bartolovca koji radi u restoranu u njemačkom Starnbergu.
Priznanje struke
Topolnjaku
Direktor varaždinskog Termoplina Ivan Topolnjak dobio je priznanje za životno djelo Hrvatske stručne udruge za plin, koja je članica Međunarodne plinske unije, za doprinos razvoju plinskog gospodarstva, osobito na području distribucije plina.
Facebook
humanitarci
U Varaždinu od prošlog tjedna djeluje Humanitarna udruga “FB Humanitarci Varaždin”. Osnovana je u svrhu pomaganja socijalno osjetljivim skupinama putem podmirivanja osnovnih životnih potreba, poboljšanja kvalitete života, prehrane, uvjeta školovanja, liječenja i ostalih potreba.
Izložba egzotičnih životinja!
Na adresi Trg slobode 10, 1. kat, otvorena je izložba egzotičnih životinja “EGZOTIKA: VARAŽDIN 2013.” Posjetitelji svakog dana, do 10. studenoga, od 10 do 20 sati po prvi put mogu vidjeti preko 70 različitih vrsta i podvrsta životinja na jednom mjestu.
Izlet umirovljenika
Umirovljenici Doma za starije i nemoćne osobe Varaždin kreću na izlet u Hrvatsko zagorje u srijedu, 23. listopada. Put ih vodi u pravcu Kumrovca.
Adolescenti
previše piju
U Varaždinskoj je županiji čak 89% adolescenata u dobi od 14 do 16 godina konzumiralo alkohol, po čemu su iznad hrvatskog prosjeka koji iznosi 81%. Iako su pokazatelji poražavajući, alkohol nije jedini problem. Marihuanu je barem jednom u životu uzelo više od 12% anketiranih učenika!
Odlične maratonke
Varaždinska atletičarka Valentina Belović odličnim je nastupom i vremenom od 3:02:32 na Zagrebačkom maratonu, u izuzetno jakoj međunarodnoj konkurenciji, osvojila 6. mjesto. Klupski uspjeh upotpunila je Jasmina Ilijaš (3:26:54) osvajanjem 9. mjesta. (t.h.)

Izvor: 3052