Susjedne županije 14.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

Varaždinske sličice

Novi gradski pročelnici
Varaždinski gradonačelnik Habuš odabrao je troje novih gradskih pročelnika. Branka Matavulj ostala je na mjestu pročelnice Odjela za poslove gradonačelnika, Goranka Grgić izabrana je za pročelnicu Odjela za gospodarstvo, a novi pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje je Damir Mikulić.

Na Korzu za Vukovar
U nedjelju, 17. studenoga, u 17 sati na Trgu kralja Tomislava, ispred varaždinske gradske vijećnice bit će obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. Svijećama će se ispisati riječ “Vukovar”.

Varaždinsko zelje u EU-u
Na Obiteljskom gospodarstvu Cafuk u Domitrovcu priređena su otvorena vrata na kojima je održana prezentacija o varaždinskom zelju. Uz istarski pršut, varaždinsko zelje je jedini proizvod koji je podnio zahtjev za registraciju na EU razini.

Zatvoren dio Cehovske
Zbog izvođenja radova na rekonstrukciji raskrižja, do 1. će prosinca za promet biti zatvoren dio Cehovske ulice, u Varaždinu - od raskrižja s istočnom obilaznicom do skretanja na prostor benzinske postaje.

Prijedlozi za razvoj Grada
Grad Varaždin na svojoj je internetskoj stranici objavio poziv svim Varaždincima da se svojim idejama i prijedlozima uključe u izradu Strategije razvoja Grada, kako bi pridonijeli poboljšanju kvalitete života u njemu.

Mljekomat u Sračincu
U Sračincu je otvoren šesti po redu mljekomat u Varaždinskoj županiji koji će mlijekom snabdijevati Obiteljsko gospodarstvo Nikole Dombaja iz Družbinca. Varaždinska je županija s 20 tisuća kuna sufinancirala nabavku i instalaciju mljekomata.

Humanitarni koncert u Ivancu
Udruga oboljelih i liječenih od karcinoma pluća Kaj sad organizira veliki humanitarni koncert Muzikom i pjesmom protiv raka pluća 2. Koncert će se održati u petak, 15. studenoga u Ivancu, u kinodvorani Prosvjeta od 19 sati.

I mladićima smeta ćirilica
Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad četiri muške osobe u dobi od 20 do 26 godina, zbog sumnje da su u Stepinčevoj ulici, u Varaždinu skinuli ploču s dvojezičnim natpisom vijeća srpske nacionalne manjine. (t.h.)

Izvor: 3055