Susjedne županije 21.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

VARAŽDINSKE SLIČICE

Štromar i dalje na čelu ŽO-a HNS-a
Na izbornoj skupštini varaždinske Županijske organizacije Hrvatske narodne stranke-liberalnih demokrata, za predsjednika je ponovo izabran Predrag Štromar. Za potpredsjednike su izabrani Goran Habuš i Božica Makar.

Učimo o Crvenom križu
Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec drugu godinu zaredom u osnovnim školama na području svog djelovanja provodi projekt Učimo o Crvenom križu. Za učenike sedmih i osmih razreda održana je radionica na temu darivanja krvi.

Pripreme za Advent
Advent u Varaždinu, u organizaciji Grada Varaždina i Turističke zajednice, i ove će godine od 30. studenoga do 24. prosinca Varaždincima i njihovim gostima prosinac ispuniti blagdanskom čarolijom i zanimljivim sadržajima. U tijeku su završne pripreme.

Bunić podnio ostavku
Nakon što je u istražnom zatvoru završio po drugi put, Miroslav Bunić podnio je ostavku na funkciju predsjednika Uprave tvrke Zagorje - Tehnobetona. Za novog predsjednika Uprave izabran je Michael Gruber iz njemačke građevinske tvrtke Max Bögl.

Plesne minijature
Plesni studio Vindi, u suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Varaždinu, organizira 24. studenoga poseban program pod nazivom Plesne minijature. Čak 19 koreografija suvremenog plesa prodefilirat će gledalištem HNK-a u Varaždinu s početkom u 18 sati.

Za Trakošćan 200.000 eura
Trakošćan će iz EU-a dobiti 200.000 eura. Projekt obuhvaća uređenje i opremanje tzv. ribarske kućice uz trakošćansko jezero i prikladan info-punkt, kao i izradu i postavljanje poučne staze na šetnici oko jezera (oko 20 info-ploča).

Iscjeljenja
Krug prijatelja Brune Gröninga organizira niz predavanja ne temu medicinski ispitanih iscjeljenja koja se pripisuju Nijemcu Bruni Gröningu. Jedno od predavanja održat će se u Varaždinu 30. studenoga, od 10 sati u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva, u Trenkovoj ulici 44. Ulaz je slobodan.

Motociklom do Zanzibara
U kinu Galerija Davor Rostuhar i njegova suputnica Maja Tanovski u četvrtak, 21. studenoga, u 18 sati održat će multimedijalno predavanje Motociklom do Zanzibara koje prati prvu polovicu njihovog afričkog putovanja - 10.000 kilometara od Zagreba do Zanzibara.( t.h.)

Izvor: 3056