Susjedne županije 28.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

Varaždinske sličice

Međunarodna suradnja učilišta
Veleučilište u Varaždinu, Medijsko sveučilište i Europski centar Sveučilišta Alma Mater Europae iz Maribora potpisali su ugovor o međunarodnoj suradnji te suradnji putem programa Erasmus.

Vinski kutak
Varaždin će uskoro dobiti novi kutak atraktivan lokalnom stanovništvu i turistima - vinoteku. U prostoru na Korzu moći će se kušati i kupiti vrhunska vina našeg kraja, voćne rakije, med i proizvodi od meda, crno ulje, plemeniti sirevi i suveniri.

Adventska čarolija
Adventska čarolija u Varaždinu počinje posljednjeg dana ovog mjeseca i donosi čak 54 programa. Gajeva ulica postat će ulica snjegovića, prodajna mjesta bit će na Franjevačkom trgu i Trgu slobode, a središte grada zasjat će novom i drugačijom ravjetom.

Povratak u srednji vijek
Od 2. do 6. prosinca u Varaždinskoj kući, u Gajevoj ulici Viteški red sv. Nikole prezentirat će srednjovjekovnu povijest Varaždina i Hrvatske. Osim izložbe, moći ćete vidjeti scenske prikaze mačevanja i gađanja drvenim lukom i strijelama.

Predavanje Udruge Gredica
Za sve ljubitelje prirode i vrtlarenja varaždinska Udruga Gredica, u suradnji s međimurskom udrugom Biovrt, u subotu, 30. studenoga organizira predavanje te razmjenu sjemenja za građane. Predavanje će voditi Silvija Kolar Fodor u Palači Herzer od 10 sati.

Sportske priče iz davnine
U varaždinskoj Gradskoj knjižnici počinje serija ragovora pod nazivom Sportske priče iz davnine. S istaknutim sportskim djelatnicima i sportašima koji su ostavili trag u varaždinskom sportu razgovarat će dugogodišnji sportski novinar i urednik Krunoslav Kruljac.

Bregović u Areni
U subotu, 30. studenoga u Areni Varaždin nastupit će Goran Bregović koji će održati hrvatsku promociju albuma Šampanjac za Cigane. Ulaznice se po cijeni od 100 kuna mogu kupiti (u Međimurju) na Radiju 1, u Caffe baru Arcus i Domino baru u Palovcu.

Malonogometno prvenstvo
U dvorani na Dravi od 8. prosinca do 11. siječnja iduće godine održat će se 34. zimsko prvenstvo Varaždina u malom nogometu pod nazivom Pan kup Varaždin 2013. Nagradni fond iznosi 90 tisuća kuna, dok je kotizacija po ekipi 800 kuna. (t.h.)

Izvor: 3057