Susjedne županije 05.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:59.

Varaždinske sličice

Županija na balu u Lendavi
Varaždinska županija predstavila se bogatim programom i prezentacijom turističke ponude na 8. hrvatskom balu u Hotelu Lipa u Lendavi. Bogatu gastronomiju predstavio je Hotel Minerva.

Useljenje u POS stanove
Na inicijativu varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša, održan je sastanak s kupcima stanova u B1 zgradi POS naselja u Ulici Vilka Novaka, u Varaždinu. Gradonačelnik je ponudio novi rok za završetak zgrade: 30. svibnja iduće godine.

Varteksu kredit od 10 milijuna eura
Varteks je s vjerovnicima potpisao sporazum o dodatnom financiranju. Kreditna linija koju u sebi sadrži sporazum iznosi deset milijuna eura. Varteks zapošljava 1.900 radnika, od čega je 80% žena, a 45% njih stariji su od 50 godina.

Tena na Malom kaju
Na 10. međunarodnom susretu Naš mali kaj, održanom u OŠ Mursko Središće, nastupila je učenica 6. razreda OŠ Kneginec Gornji Tena Kramar. Nastupila je u kategoriji glazbenog natječaja i oduševila mnogobrojnu publiku.

Dan volontera
U povodu Dana volontera, 5. prosinca, Društvo Naša djeca Varaždin organizira susret s 50 volontera koji su sudjelovali u akciji Za osmijeh djeteta u bolnici. Susret će biti održan u 18 sati u Društvu Naša djeca.

Zatvara se OBI
Iako su od otvaranja OBI centra u varaždinskom šoping-parku Supernova prošle tek četiri godine, taj će njemački lider u prodaji opreme za vrt i kuću uskoro zatvoriti svoja vrata. Djelatnici se ne vesele što će uskoro ostati bez posla, a riječ je o njih 53.

Otvoreno klizalište
Počela je nova sezona klizanja pored varaždinske Arene. Zaleđena je površina od 800 kvadratnih metara. Organizirat će se i škola klizanja za djecu.

Sv. Nikola stiže avionom
Sveti Nikola, kojeg mnogi smatraju pravim Djedom Mrazom, ove je godine odlučio u Varaždin doći najslađim avionom, punim slatkiša. Na varaždinskom će aerodromu u petak, 6. prosinca, u 9 sati dočekati više od stotinu vrtićara i školaraca. (t.h.)

Izvor: 3058