Susjedne županije 12.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:59.

Varaždinske sličice

Priznanja za najvolontere
Uz Međunarodni dan volontera, nagrade za najvolontera dobili su Renata Pocedulić, Vladimir Malez, Radojka Benčik i Katarina Vincek.

Poljoprivrednici imaju aplikaciju
U Županijskoj palači predstavljena je aplikacija za pametne telefone pod nazivom Proizvod s e-Garancijom. Ona će korisniku osigurati informacije o kvaliteti hrane koja je došla do njegovog stola.

Akcija sakupljanja tekstila
Socijalna zadruga Humana Nova na Gradskoj tržnici u Varaždinu organizira akciju sakupljanja tekstila, odjeće i obuće. Akcija će trajati od 11. do 14. prosinca, od 8 do 15 sati, u srijedu, četvrtak i petak, a subotom od 8 do 13 sati.

Vartop preuzima distribuciju
Nakon što Grijanje d.o.o. prestaje s isporukom toplinske energije kućanstvima zbog stečaja, na varaždinskom gradskom vijeću donesena je odluka kako djelatnost preuzima novo trgovačko društvo koje je dobilo ime Vartop.

Gotovo pročelje crkve
Završili su radovi na obnovi pročelja Franjevačke crkve u Varaždinu. Sto tisuća kuna za obnovu dalo je Ministarstvo kulture, 65 tisuća Grad Varaždin, dok su franjevci utrošli 45 tisuća kuna.

Promovirana kuharica
U Klubu Europa Media promovirano je drugo nadopunjeno izdanje kuharice pod naslovom Naši kolači koje su pripremile članice Kluba žena Varaždin. U knjizi se nalaze jela naših baka - pogače, buhtli, orehnjače, štrukli, zlevanke...

Ožegu nagrada za životno djelo
Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uz Dan Grada Varaždina, u varaždinskom HNK-u, nagradu za životno djelo dobio je profesor Dražen Ožeg - za dugogodišnji predan rad u atletici.

Novogodišnja utrka
Točno u ponoć na Novu godinu, 1.1.2014. godine počet će, već tradicionalna, 36. novogodišnja utrka. Ove godine bit će tu i jedna novina - nastupit će i sportaši s invaliditetom. (t.h.)

Izvor: 3059