Susjedne županije 03.01.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

Varaždinske sličice

Županijske stipendije
U Varaždinu su učenicima i studentima, njima 67, dodijeljene stipendije za akademsku godinu 2013./14. Za to je Varaždinska županija izdvojila 462 tisuće kuna.
Nagrađeni djelatnici
U akciji Turističke zajednice uručena su priznanja i simbolične nagrade. Dobili su ih Petra Malić Gašparić (recepcijska djelatnica), Slavica Dvorščak (konobarica), Darinka Petak (kuharica), Jadranka Marčec (djelatnica hotelskog domaćinstva), Siniša Lah (policajac), Ivan Ivanek (djelatnik u hortikulturi), Željko Petek (čistač) i Zorica Mihalina (turistički vodič).
Pokloni za kumčad
U varaždinskoj palači Herzer održan je tradicionalni prijem za djecu - kumčad Varaždinske županije i mnogočlane obitelji. Prigodne poklone za djecu i bonove od 500 kuna za kupnju namirnica i potrepština dobile su 24 obitelji.
Obroci
najpotrebitijima
U Pučkoj kuhinji Caritasa Varaždinske biskupije dijeljeni su obroci onima kojima je to najpotrebnije. Varaždinska pučka kuhinja dnevno kuha tristotinjak obroka, a za sljedeću godinu najavlju povećanje s obzirom na potrebe.
Osposobljeni
operateri
Dvanaest nezaposlenih Varaždinki i Varaždinaca prošlo je program osposobljavanja za operatera na računalu. Program se održao u trajanju od 120 sati.
Milihram pobjednik spusta
Članovi varaždinskog Kajak kanu kluba Varteks završili su sezonu nastupom na tradicionalnom, 43. štefanjsko-novogodišnjem spustu kajakaša i kanuista. U konkurenciji kanu jednosjeda, Emil Milihram bio je pobjednik 18. memorijala Tibor Šaramo.
Predstavljen Voogle program
U Tehnološkom parku Varaždin proteklog je tjedna predstavljen Voogle Idea Accelerator, novi program za razvoj poduzetničkih ideja. Prijaviti se na www.voogle.com.hr mogu sve fizičke i pravne osobe kojima nedostaje kapaciteta za razvoj i provedbu poduzetničke ideje. (t.h.)

Izvor: 3062