Susjedne županije 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:03.

Varaždinske sličice

Zlatne kune
Županijska gospodarska komora dodijelila je godišnja gospodarska priznanja. Zlatnu kunu dobili su varaždinski Termoplin, Ivančica iz Ivanca te WE-KR iz Donje Višnjice, a posebno priznanje Dubravko Hoić.
Sufinanciranje fasada
Grad Varaždin objavio je natječaj za sufinanciranje povećanja energetske učinkovitosti obiteljskih kuća - zamjenu i ugradnju vanjske stolarije i poboljšanje fasade.
Lomile se kosti
Zbog poledice, oko 250 građana završilo je na traumatologiji i kirurgiji. Na ledu su padali građani svih dobnih skupina, a najviše je bilo lomova nogu i ruku.
Prvi šeširi u - Varaždinu!
Prva hrvatska tvornica šešira bila je u Varaždinu daleke 1921. Obitelj Herceg, čiji je predak Ivan utemeljio tvrtku, klobučarski je zanat prenosila s koljena na koljeno. Danas se proizvod njom šešira bavi njegov praunuk Damir Herceg.
Zagrljaj za Filipa
Društvo “Naša djeca” organizira humanitarni koncert za Filipa, dječaka koji boluje od cerebralne paralize i, zbog poteškoća u kretanju, potrebna je ugradnja lifta u stambenu zgradu. Humanitarna priredba bit će održana u petak, 14. veljače, u 18 sati u sportskoj dvorani, u Graberju.
Gdje su kante?
Grad Varaždin s gradskom komunalnom tvrtkom Varkom dogovorio je da se uvede i treća kanta za biorazgradivi otpad. Otada je prošlo više od godinu dana, usluge se naplaćuju, a od treće kante (još) ni traga ni glasa.
Odlične atletičarke
Atletičarke AK-a Sloboda postigle su odlične rezultate u Budimpešti. Mateja Jambrović na 200 m bila je druga, Vlatka Sekirnik također druga na 60 m prepone s osobnim rekordom 8,68, a rekord je postigla i na 60 m s 7,89. Kristina Dudek bila je treća na 400 m.
Humanitarni bajkeri
Ludbreški su bajkeri pokrenuli projekte kojima će nastojati prikupiti hranu, odjeću i ogrjev za 10 obitelji. U prodajnim će centrima Plodine i Mercator u Ludbregu kupci moći poneku namirnicu staviti i u košare ispred kojih će biti volonteri. (t.h.)

Izvor: 3068