Susjedne županije 21.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

Varaždinske sličice

U Vinici izložba vina
U Vinici će se 8. ožujka održati 14. izložba vina “VINEA 2014”. Izložba će biti postavljena u dvorani u zgradi Općine. Uzorci vina za ocjenjivanje prikupljat će se u subotu, 22. veljače te u nedjelju, 23. veljače. Priznanja će se dodjeliti na Vinskom balu 15. ožujka.
Müller kupio Varteksovu zgradu
Sklapanjem predstečajne nagodbe, Varteks je ostao i bez zgrade City centra Varteks, zgrade na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu koja je prodana njemačkom lancu drogerija Müller.
Odgođeni radovi
Povodom najavljenih radova na rekonstrukciji željezničko-cestovnog prijelaza u Zagrebačkoj ulici, kod trgovačkog centra Billa, iz Policijske uprave varaždinske obavještavaju da se radovi odgađaju do daljnjega.
Predavanje o heljdi
Udruga za očuvanje tradicijske kulturne baštine Kučana i Zbelave “Hajdina” i Varaždinska županija organiziraju predavanje vezano uz heljdu. Predavanje će se održati 21. veljače, u petak, s početkom u 11 sati u prostorijama Županijske skupštine.
Interes za fasade
Na besplatnoj radionici na kojoj su mogli saznati sve o nedavno raspisanom natječaju za obnovu fasada i zamjeni stolarije građani su pokazali veliki interes. Za projekte čija je cijena viša od 40 tisuća kuna, građani će dobiti 20 tisuća kuna.
Čipka i BiH
Ovogodišnji, 18. međunarodni festival čipke u Lepoglavi održat će se od 18. do 21. rujna pod nazivom “Čipka kao nakit”, a zemlja partner bit će Bosna i Hercegovina - odluka je Organizacijskog odbora.
The Office Bar
Na varaždinskom Korzu otvoren je The Office Bar, potpuno nov doživljaj ispijanja vrhunske kave i najboljeg točenog češkog i irskog piva. Osim toga, u ponudi je i točeni Budweiser te točeni Guinness.
U Varaždinu vole Peugeot
U Hrvatskoj je 2013. godine prodano najviše Volkswagena, 4.701 primjerak, ali to se ne odnosi na Varaždinsku i Međimursku županiju. U Varaždinskoj županiji najviše se prodavao Peugeot, dok je u Međimurju tržišni lider Kia. (t.h.)

Izvor: 3069