Susjedne županije 28.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

Varaždinske sličice

Martinčević i Koračević izbačeni iz HNS-a
Sud časti Županijske organizacije HNS-a donio je odluku kojom se Natalija Martinčević i Zlatko Koračević isključuju zbog “teške povrede Statuta i narušavanja ugleda”. - Ovo je proganjanje članova stranke koji su iznijeli svoje mišljenje. To si jedna stranka koja se naziva demokratskom ne može dopustiti, rekla je Martinčević.
11.445 nezaposlenih
U Područnom uredu Varaždin HZZ-a evidentirano je 11.445 nezaposlenih osoba, što je 4% više u odnosu na mjesec ranije. Najtraženija zanimanja su konobar/konobarica i prodavač/prodavačica.
Turistička atrakcija
Varaždinska kuća, objekt u Ulici Ljudevita Gaja 10 i Uskoj ulici 7, bit će centar za posjetitelje koji će objediniti turističko-informativnu djelatnost, kulturne i edukativne sadržaje te uslužne djelatnosti. Na prvom će se katu opremiti i Informativna točka baroka.
Pomoć Caritasu
Varaždinska županija i Caritas Varaždinske biskupije potpisali su ugovor o sufinanciranju kojom će Caritas dobivati 5.000 kuna mjesečno za nabavku potrebnih namirnica.
Podružnica Tigrova
Udruga ratnih veterana 1. gardijske brigade Tigrovi poziva sve pripadnike te postrojbe HV-a na osnivačku skupštinu podružnice URV 1. gbr za Varaždinsku županiju. Osnivačka skupština bit će održana u subotu, 1. ožujka, u 10 sati u palači Herzer (Franjevački trg 6).
Maškare u Ludbregu
Udruga Črni maček ludbreški u nedjelju, 2. ožujka organizira tradicionalnu manifestaciju Ludbreški fašnjak 2014. Priredba počinje u ranijim jutarnjim satima, budnicom ulicama grada, a program od 13 sati.
Koncert harmonikaša Mrvoša
U četvrtak, 27. veljače u dvorani Kluba Europa media varaždinskog HNK-a s početkom u 19 sati bit će održan solistički koncert vrsnog harmonikaša Nikole Mrvoša. Na programu će biti klasični evergreen, odnosno vječne melodije.
Sajam ručnih
radova
Udruga žena Đurđica iz Turčina 8. i 9. ožujka organizira Sajam ručnih radova. Manifestacija će se održati u društvenom domu u Turčinu od 9 do 18 sati. Članice Đurđice tom će prilikom obilježiti i 15 godina postojanja. (t.h.)

Izvor: 3070