Susjedne županije 14.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

Varaždinske sličice

Muzej u Beču
Gradski muzej Varaždin prvi se put predstvalja u Beču, u reprezentativnom prostoru Palače Porcia. Izložba Veliki hrvatski majstori XX. stoljeća obuhvaća izbor ponajboljih djela iz fundusa Galerije starih i novih majstora, 43 slike i 9 skulptura četrdeset sedmero autora.
Posjet ruskog veleposlanika
Grad Varaždin je posjetio Robert Markaryan, veleposlanik Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj. S gospodarstvenicima je razgovarano o mogućoj poslovnoj suradnji.
Tjedan smijeha
Peti Tjedan smijeha Kerekesh teatra u varaždinskom HNK-u održavat će se od 21. do 30. ovog mjeseca. Bit će izvedeno 15 predstava na kojima se očekuje više od 4.000 gledatelja.
Fotoizložba
Nakon Zagreba, Splita, Bjelovara i Pučišća na Braču, izložba pod nazivom Međunarodni fotografski doživljaj baštine u utorak, 11. ožujka otvara se i u Varaždinu (u Galerijskom centru na Trgu Miljenka Stančića, 19 sati). Otvorena je do 23. ožujka.
Bebek i tamburaši
Na Velikoj sceni HNK-a u Varaždinu u subotu, 15. ožujka, u 20 sati koncert će održati Željko Bebek, legendarni pjevač Bijelog dugmeta, i tamburaški orkestar Centra tradicijske kulture Varaždin.
Odličan skijaš
Na Svjetskom juniorskom prvenstvu u alpskom skijanju u Slovačkoj mladi varaždinski skijaš Istok Rodeš spust je završio na 24. mjestu, a u kategoriji mlađih juniora osvojio je broncu. U veleslalomu se plasirao na 36. mjesto, a u kategoriji mlađih juniora bio je drugi.
Dječji sajam
U nedjelju, 23. ožujka, od 9 do 14 sati održat će se još jedan Varaždinski dječji sajam - prilika za prodaju i razmjenu dječje odjeće i obuće. Upiti i rezervacije primaju na e-mail varazdinskidjecjisajam@gmail.com.
Habuš predsjednik NK-a Varaždin
Na 21. izvanrednoj skupštini Nogometnog kluba Varaždin odlučeno je da će novi predsjednik biti gradonačelnik Goran Habuš. U Izvršni odbor imenovani su Željko Bunić te Zlatan Avar. (t.h.)

Izvor: 3072