Susjedne županije 21.03.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Varaždinske sličice

Povećan proračun
Varaždinski gradski vijećnici jednoglasno su dali zeleno svjetlo za rebalans gradskog proračuna. Izmjenom u gradskoj blagajni, proračun se povećao za 1,2 milijuna kuna te sada iznosi 232 milijuna kuna.
Defibrilator za hitnu
Zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije bogatiji je za još jedan medicinski uređaj. Riječ je o defibrilatoru vrijednosti veće od 60 tisuća kuna koji je dio standardne opreme cestovnog vozila tima za obavljanje djelatnosti hitne medicine.
Varteks u Brazilu
Predsjednik Uprave Varteksa Zoran Košćec i predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza potpisali su ugovor o poslovnoj suradnji, čime će Varteksova robna marka Di Caprio postati brand Hrvatske nogometne reprezentacije.
Legalizirano 10%
U varaždinskom gradskom Upravnom odjelu za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša do kraja prošlog mjeseca riješeno je 540, od ukupno 5.415 predanih zahtjeva za legalizaciju. Odbijeno ih je 7, odbačeno 4, a obustavljeno 15.
Vrećice za
kakice
Poduzeće Parkovi odlučilo je postaviti spremnike i vrećice za pseći izmet. Za početak su postavljena dva spremnika s vrećicama u parku Vatroslava Jagića, a u planu je postavljanje spremnika i na drugim mjestima.
Izložba
Lee Popinjač
U Galeriji Zlati ajngel otvorena je izložba slika Lee Popinjač, mlade autorice rođene 1981. u Zagrebu. Izložba je otvorena do 30. ožujka.

Kante za smeće
Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost za nabavu kanti različitih zapremnina i boja namijenjenih odlaganju raznih vrsta otpada za Varaždinsku županiju odobrio je 1,892.560 kuna. Nove bi kante građani trebali dobiti do kraja ove godine.
EP
u baseballu
Grad Varaždin i Baseball klub Vindija od 14. do 19. srpnja bit će domaćini Europskog prvenstva za juniore u baseballu. Prvenstvo će okupiti 200-tinjak ponajboljih europskih igrača baseballa do 18 godina, a nastupit će 8 reprezentacija. (t.h.)

Izvor: 3073