Susjedne županije 04.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Varaždinske sličice

Sufinanciranje fasada
Grad Varaždin odlučio je pomoći svojim građanima obnovu i sanaciju krovova i pročelja na zgradama u povijesnoj gradskoj jezgri. Građani će moći od Grada dobiti deset posto utrošenog novca, ali ne više od 40.000 kuna.
Računi bez provizije
Čistoća Varaždin otvorila je na gradskoj tržnici naplatno mjesto kako bi građani mogli platiti račune za javnu uslugu prikupljanja miješanog komunalnog otpada bez plaćanja provizije.
Natalija predsjednica Kluba
Nezavisna saborska zastupnica Natalija Martinčević, nedavno izbačena iz HNS-a, postala je predsjednica Kluba zastupnika DC-a i nezavisnih zastupnika. U klubu su još nezavisni zastupnik Jakša Baloević i Vesna Škare Ožbolt, zastupnica DC-a.
Tečaj prve pomoći
Tečaj prve pomoći laringektomiranim osobama iz Varaždina održat će se u srijedu, 2. travnja, u 15.30 sati u KBC-u Sestre Milosrdnice. U ponedjeljak, 14. travnja u prostoru logopedije u Općoj bolnici u 15 sati bit će održan sastanak Kluba laringektomiranih Varaždinske županije.
Glazba s balkona
Turistička zajednica grada Varaždina tijekom 2014. godine realizirat će niz aktivnosti. Prvi je novi projekt Glazba na balkonima grada koji će početi 3. svibnja, a svirat će se svake subote od 10.30 do 12 sati.
Novih 20 trgovina u Luminiju
U Lumini centru upriličeno je svečano otvorenje 20 novih trgovina. Neki od njih prvi put otvaraju vrata u sjeverozapadnom dijelu Hrvatske, kao što su H&M, Next, Sport Vision i UPIM... Parkiralište shopping centra ima 1.400 mjesta.
Bunić zamjenik Habuša
Održana je sjednica Izvršnog odbora NK-a Varaždin, prva otkako je na funkciju predsjednika izabran varaždinski gradonačelnik Goran Habuš. Na njoj je izabran i drugi zamjenik predsjednika, gradski vijećnik Željko Bunić.
Marija prvakinja u kickboxingu
Članovi varaždinskog Kickboxing kluba Mladost nastupili su u sportskoj dvorani u Imotskom na prvenstvu države u kickboxingu disciplina full contact. Prvakinjom države postala je Marija Kosi u kategoriji do 65 kilograma. (t.h.)

Izvor: 3075