Susjedne županije 11.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Varaždinske sličice

Italija - partner VBV-a
Nakon što je prošle godine Ruska Federacija bila partner Varaždinskih baroknih večeri, ove će godine to biti Italija. 44.po redu Varaždinske barokne večeri održat će se u Varaždinu od 19. rujna do 1. listopada.
Obnova ulica
S 1. travnjem počela je rekonstrukcija Draškovićeve i Školske ulice, u središtu Varaždina. Tijekom travnja počet će i radovi na rekonstrukciji Deduševe i Fabijanske ulice i parkirališta u Trakošćanskoj ulici te uređenju biciklističke staze u Črncu Biškupečkom.
Trakošćan na CNN-u
Portal američke news kuće CNN na naslovnici podrubrike Travel (putovanja) objavio je fotogaleriju “20 najljepših mjesta Hrvatske” koju najavljuje fotografija Trakošćana, uz kratke opise svih mjesta te zanimljivosti i aktivnosti koje nude.
Hotel za kukce
U osnovnoj školi u Varaždinskim Toplicama otvoren je hotel za kukce koji je svoj kutak pronašao u društvu rascvale kruške. Glavna uloga hotela bit će pružiti sklonište korisnim insektima tijekom zime i ljeta te povećati njihovu brojnost.
Najbolji je Pušlek
KUD Lepoglavski pušlek pobjednik je 6. smotre dramskih amatera Varaždinske županije. Pobjeda je Pušleku pripala zahvaljujući predstavi Život udovice autorice Štefice Bizek.
Izložba filmskih plakata
U Kinu Galerija posjetitelji filmskih programa mogu pogledati izložbu starih filmskih plakata iz kolekcije Damira Ivančića koja je postavljena u predvorju Kina. Kolekcija sadrži više od stotinu originalnih filmskih plakata iz 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća.
Besplatno korištenje bazena
Donacijom Grada Varaždina Javnoj ustanovi Gradski bazeni Varaždin u iznosu od 142.500 kuna, u vremenu od 1. travnja do 31. prosinca ove godine osigurat će se korištenje bazena bez naknade sportskim udrugama i klubovima.
Sajam bicikla
Gradska tržnica odlučila je jednom mjesečno, svake prve nedjelje u mjesecu, od 8 do 13 sati na Sajmištu na Banfici organizirati sajam bicikla. Prodajno mjesto neće se naplaćivati. Moći će se kupiti i prodati bicikl, rezervne dijelove, dodatnu opremu, obaviti servis, savjetovanje... (t.h.)

Izvor: 3076